Vakfıkebir Gençlik Merkezi yaptığı başarılı sosyal, kültürel, sportif ve birçok faaliyetlerle Türkiye genelinde yapılan Gençlik Merkezleri değerlendirme sıralamasında ilk yirmi içine girerek 14. oldu.



Trabzon Gençlik Merkezleri aylık değerlendirme toplantısı Vakfıkebir Gençlik Merkezinde gençlik liderlerinin katılımı ile kahvaltı eşliğinde yapıldı. Gençlik Merkezleri Türkiye değerlendirme sıralamasında yine başarılı çalışmalarının karşılığını alan Vakfıkebir Gençlik Merkezi Türkiye 14.olarak ilk 20 arasında yer aldı.
"VAKFIKEBİR GENÇLİK MERKEZİ, TRABZON 1.si, TÜRKİYE 14.sü OLDU"
Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu yaptığı açıklamada; "Trabzon Gençlik merkezleri arasında her ay düzenlenen değerlendirme toplantısına bu ay Vakfıkebir gençlik merkezi olarak ev sahipliği yaptık. Değerlendirme toplantısı öncesinde gençlik liderleri ve gençlik merkezleri koordinatör müdürümüzle kahvaltı etkinliğimiz oldu. Kahvaltı sonrasında gençlik merkezlerinin aylık değerlendirmeleri yapıldı. Vakfıkebir gençlik merkezi olarak Trabzon gençlik merkezleri arasında aylık değerlendirmeye göre 1. olurken Türkiye geneli sıralamada 14. Sırada yer aldık."
Gençlik merkezlerinin Misyonu Hakkında bilgi veren Müdür Mustafa Turupcu şunları söyledi; "Serbest zamanlarında ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlemek,  Bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlayabilecekleri, zararlı alışkanlıklardan korunabilecekleri zemini hazırlamak, Eğitim ve istihdamlarına yönelik kurs, seminer ve girişimcilik programları düzenlemek,  Akranlarıyla kaynaşmalarını, sevgi, saygı hoşgörü, nezaket gibi değerleri benimsemelerini sağlamak, Ailenin kutsallığını, anne, baba ve diğer aile büyüklerine karşı sevgi ve saygı bilincini edinmelerini temin etmek, Farklılıklarımız zenginliğimizdir anlayışını benimseyerek milli birlik ve beraberliğimize katkıda bulunmalarını sağlamak, Karar alma ve uygulama süreçleriyle ilgili bilgilendirilmelerine ve bu süreçlere etkin şekilde katılımlarına imkân oluşturmak, Bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimlerini kolaylaştırmaktır. Vakfıkebir gençlik merkezi olarak merkezim her yerde, gençlerin iyilik ağacı, kitap okuma halkaları projelerinin yanı sıra halk eğitim merkezi işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz keman, kemençe, piyano, bağlama, gitar, resim, tiyatro, diksiyon, el sanatları, satranç, halk oyunları, karete, taekwando, Kuran-ı Kerim, Engelliler eğitimi ve daha birçok eğitim ve etkinliğimiz devam etmektedir. Gençlerimizi gençlik merkezine bekliyoruz." Dedi.
Toplantıya Trabzon Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Adnan Köseoğlu ve Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turpcu katıldı.