Vakfıkebir Fen Lisesi gösterdiği kalite ve başarı ile eğitim hayatına devam ediyor. Yeni eğitim öğretim döneminde de alanında uzman eğitim kadrosu, sosyal mesafeye uygun sınıflar, modern  laboratuarlar ve kütüphane, sportif aktiviteler, sosyal faaliyetler ile Vakfıkebir’de eğitim öğretimin standartlarını yükseltiyor.  Okul İdaresi,  “LGS’ye giren öğrencilerin tercihlerinde ilk sırada Vakfıkebir Fen Lisesini görmek istiyoruz” diyerek şunları söylediler:  “Okulumuzda bilimsel çalışma yöntemleri ve teknolojik imkanları kullanarak üst düzeyde bir çaba ile eğitim öğretim gerçekleştiriyoruz.  9. sınıftan itibaren başlayan eğitim öğretim faaliyetimizi rehberlik hizmetleri, destekleme ve yetiştirme kursları, sosyal ve kültürel etkinlikler ile destekliyoruz. Çağın gereksinimlerinin farkında olan, ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak, prensip sahibi, düşünen, sorgulayan ve iletişim becerileri yüksek öğrenciler yetiştiriyoruz. Eğitimdeki başarısı ve sağlıklı barınma imkanı ile sadece bölgenin değil farklı illerden veli ve öğrencilerin de tercih ettiği bir okul olan Vakfıkebir Fen Lisesinin başarısına sizleri de ortak olmaya davet ediyoruz.”

“FEN LİSESİ KIZ/ERKEK ÖĞRENCİ PANSİYONU”

Vakfıkebir ilçemiz Fen Lisesi öğürenci pansiyonu 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Pansiyonumuzda 41 oda mevcut olup 36'sı dörder kişilik diğerleri üçer kişilikten oluşup toplam 85 kız, 72 erkek öğrenci kapasitelidir. Yeni yapılan ve geçen yıl hizmete giren Fen Lisesi pansiyonu 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

“ÖĞRENCİ ODALARI ve ETÜT SALONLARI”

Odalar dörder kişiliktir. Her odada dört adet yatak, dört adet çalışma masası, dört adet dolap bulunmaktadır. Ayrıca pansiyondaki her bir odanın kendine ait tuvalet ve banyosu bulunmaktadır. Öğrencilerin pansiyon zaman çizelgesindeki çalışma saatlerinde etüt salonlarında ders çalışmaktadırlar.

“TUVALET VE BANYO”

Pansiyonda engelli öğrencilerimize uygun planlanmış özel tuvalet ve banyolar da mevcuttur.

“YEMEKHANE”

Pansiyonun giriş katında yemekhane bulunmaktadır.

“KONFERANS SALONU”

350 kişilik konferans salonu mevcuttur. Pansiyonun giriş katının alt katında konferans salonu, sığınak ve kazan dairesi bulunmaktadır.

“REVİR ve RESEPSİYON”

Öğrencilerin muhtemel sağlık sorunlarında kullanılmak üzere revir mevcuttur.  Pansiyonun koridorları ve çevresi 24 saat güvenlik kameraları ile güvenlik görevlileri tarafından izlenmektedir.