Vakfıkebir Fen Lisesi Matematik Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan “Pi Günü” etkinliği, okulun Sergi ve Konferans Salonunda iki ayrı sunum olarak gerçekleştirildi.



Matematik Kulübü rehber öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlik büyük ilgi gördü. Kulüp rehber öğretmeni Fatma Demirbaş yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere pi sayısı olarak bilinen 3,14, her yıl 14 Mart günü Dünya Pi Günü olarak kutlanmaktadır. Bizler de bugüne özel olarak hazırladığımız etkinlikte, matematik adına bir farkındalık yaratarak öğrencilerimizin matematiği ders dışında, günlük hayatın içinde de görmelerini istedik. Yaklaşık 5000 yıllık matematik tarihine bir gönderme yapıp günümüze gelene kadar geçen sürecin kısa bir özetini yaparken her döneme damgasını vurmuş matematik insanlarının tanıtılmasına çalıştık. Matematiğin sadece soyut bir kavram olmadığından hareketle, hayatın bir parçası olduğunu gösteren örnekleri göz önüne serdik. Stantlardaki oyunlarla matematiğe eğlenceli bir yaklaşımda bulunurken; hazırlanan ispatlar, görsellerle Da Vinci’den Pisagor’a kadar ünlü matematikçilerin yaşama dair yaptıkları katkıları da sergiledik” dedi. Etkinliğe katılan öğrenciler de bu çalışmanın Matematiğe bakışlarını değiştirdiğini ve daha çok Matematikle ilgilenmeleri gerektiğini dile getirdiler.
Okul Müdürü Cengiz Kasımayda yaptığı açıklamada,“Bizim gibi proje okullarında bu tür etkinliklerin yapılması, öğrencilerin bilime ve teknolojiye bakışını değiştiriyor. Bu etkinlik öğrencilerimizde var olan matematiğin soyut ve anlaşılmaz bir bilim olduğu algısının değişmesine, günlük yaşamamızda matematiğin kapladığı yeri daha iyi görmelerini sağlıyor.” dedi.
“Pi Günü Etkinliği”ne, İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, şube müdürleri ve birçok okul yöneticisi katıldı.