Vakfıkebir Eğitim-Bir-Sen ilçedeki tüm okul temsilcileri ve kadın kolları temsilcilerinin katılımı ile Vakfıkebir MTAL Uygulama Oteli’nde istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Şuayip Eyüboğlu başkanlık yaptı.



Açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Vakfıkebir İlçe Başkanı Şuayip Eyüboğlu; Eğitim-Bir-Sen'in, Türkiye'de ve dünyada çok ciddi çalışma yürüttüğünü, üyelerin hak ve menfaatlerini korumak için çalıştığını vurguladı.   Eyüboğlu;  ülke insanımızın ve çalışanının refahını istediklerini bildirdi. Çünkü bizim kendi ülkemizden ve insanımızdan başka dayanağımız yoktur. Sendikal birikimimizi maddi ve manevi bu gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize de sunmak zorundayız.   Eğitim-Bir-Sen olarak ürettiğimiz rüzgârın sadece Anadolu’ya değil, sadece medeniyet coğrafyamıza değil, bütün dünyaya ve insanlığa güven ve umut verdiğini, ufku yükselttiğini belirterek, “Biz de, yarının nesilleri için yeni fidanlar dikiyor, bizden sonraki nesillerin istifadesine sunuyoruz dedi.
ÖZLÜK HAKLARININ 2023 EĞİTİM VİZYONU’NDA YER BULMASI MEMNUNİYET VERİCİDİR
Doğru bakmaya, çözüm aramaya, devam edeceklerini vurgulayan Şuayip Eyüboğlu, 3600 ek gösterge ile ilgili verilen sözün gereği bir an evvel yerine getirilmeli; kadro ve unvan bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlilerini kapsayacak ek gösterge artışını sağlayacak düzenleme yapılmalıdır. Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün azaltılması, vergiye esas matrahların artırılması kamu görevlilerinin maaşlarını düşüren düşük matrah uygulamasına ya son verilmeli ya da kamu görevlilerinin gelir vergisi matrahı yüzde 15’te sabitlenmelidir” ifadelerini kullandı.
Başkan Eyüboğlu, Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi raporumuzda ifade ettiğimiz üzere, okul yöneticiliğinin profesyonel uzmanlık alanı, bir kariyer basamağı olarak yapılandırılması ve özlük haklarının iyileştirilmesi önerimizin 2023 Eğitim Vizyonu’nda yer bulması memnuniyet vericidir Eğitim-öğretim faaliyetinin verimli ve nitelikli bir şekilde sürdürülmesinde emekleri ve hakları inkâr edilemeyecek şef, memur, hizmetli ve diğer kadrolarda görev yapan eğitim çalışanlarının özlük haklarının yetersizliği göz önüne alınmalı, daha verimli bir kamu hizmeti için özlük haklarında mutlaka iyileştirme yapılmalıdır. Kamu hizmetinin devlet memurları eliyle yürütülmesinin asıl olduğu gerçeğinden hareketle, ücretli- sözleşmeli öğretmenlik önceliğinde kamu personel sisteminde sözleşmeli personel uygulamasının sona erdirilmesi, kadrolu istihdam dışındaki her türlü istihdam şekline son verilmesi; mülakat gibi kamu vicdanını yaralayan ve adaletsizlik üreten personel alım uygulamalarından da vazgeçilmesi hem toplumun genel beklentisinin hem de devletin kamuda kaliteli hizmet vermesinin gereğidir. Anayasal hakları kısıtlayan, eş ile iş arasında tercih yapmaya zorlayan sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmalı, öğretmen açığı sözleşmelilikle değil, ilave tazminat gibi teşviki yöntemlerle giderilmelidir. Yeni bir döneme girmiş ve daha da güçlenmiş teşkilatımızla, mücadele ruhumuzu kaybetmeden, geldiğimiz noktayla yetinmeden,  Tüm üyelerimize ve Trabzon’un LGS de Türkiye birincisi olmasını sağlayan, YGS de üst sıralara çıkmasında emeği geçen tüm İdarecilerine, öğretmenlerine, eğitim çalışanlarına teşekkür eder dün olduğu gibi, bugün de yarın da daha çok çalışacak, çaba harcayacak, azimle, kararlılıkla, alın ve akıl teri dökmeye devam edeceğiz dedi.
Okul temsilcilerinin dilek ve önerileri dinlenerek toplantı sona erdi.