İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Vakfıkebir İlçesinden Mardin İline geziye gidecek olan 5 öğrenci, 4 gün boyunca Mardin İlinin tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret edecekler.



İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Vakfıkebir İlçesinden Mardin İline geziye gidecek olan 5 öğrenci, Vakfıkebir Kaymakamlığında yapılan törenle çocuklara gezi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Vakfıkebir Kaymakamlığı ve Büyükliman Tur Şirketi sahibi İsmail Hakkı Çobanoğlu tarafından hem yol harçlığı hemde çeşitli hediyeler verilerek uğurlandılar.
"MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMEK"
Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta toplantı sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi. Kaymakam Yakuta; "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Batı'dan Doğu'ya 15 yaş altı ortaokul öğrencilerinin Mardin iline ziyaretleri tertiplendi. Vakfıkebir İlçemizden 5öğrenci Trabzon grubuna katılarak Trabzon'dan toplam 45 öğrenci Mardin İlini ziyaret edecekler. Ömerli İlçesindeki Yatılı Bölge Okulunda kalacaklar dedi. Kaymakam Mesut Yakuta; "Öğrencilerimiz o bölgedeki tarihi ve turistik yerleri ve mekanları gezip ziyaret edecekler. Milli Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, değişik kültürleri tanımak ve bölgeler arasındaki kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu gezilerin öğrenciler açısından çok önemli.  Bir hafta önce Urfa'dan gelen 148 öğrenciyi ilçemizde çok güzel bir şekilde ilçemizdeki ailelerle birlikte ağırladık. Şimdi bizim çocuklarımızı o bölgeye gönderiyoruz. Gittikleri yerde çocuklarımızı aynı bizim gibi misafir edeceklerinden hiç bir şüphem yoktur.  10 Mayıs 2018 Perşembe günü başlayan gezi 13 Mayıs 2018 Pazar günü sona erecektir. Bizde Kaymakamlık olarak çocuklarımıza katkıda bulunduk. Ayrıca Çocuklarımıza çeşitli hediyeler alarak katkı sağlayan BÜYÜKLİMAN TUR Şirketi sahibi İsmail Hakkı Çobanoğlu'na da teşekkür ediyorum dedi."