2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı İlçe spor yıllık faaliyet planı doğrultusunda Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde imzalanan protokol gereği Ortaokullar ve Liseler arasında Futsal Turnuvası Kapalı Spor Salonunda başladı.



Vakfıkebir Okullar arası futsal turnuvası büyük ilgi görüyor. Öğrenciler spora, taraftar seyre doydu. 14 takımın katılımı ile başlayan turnuva, heyecanlı ve çekişmeli maçların yaşanmasıyla devam ediyor.
"SPOR, BARIŞTIR KARDEŞLİKDİR"
Vakfıkebir İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil yaptığı açıklamada: “Gençlerin erken yaşlardan itibaren spora yönlendirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Civil, "Vakfıkebir İlçe Spor Müdürlüğü olarak yaptığımız ve ortaya koyduğumuz projelerle gençlerimizin yaşam kalitesini arttırmak, onları ilgi alanları doğrultusunda yönlendirmek sağlıklı nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamak en büyük hedeflerimiz. Bu bağlamda liseler ve Ortaokullar arası çeşitli spor branşlarında turnuvalar düzenliyoruz. Bu organizasyonlarla turnuvalarla gençlerimizi spora yönlendirmek centilmenlik aşılamak ilgi alanlarını genişletmek amacıyla bu organizasyonları yapıyoruz. Önümüzdeki yıllardan itibaren de inşallah bireysel sporları da buna dahil ederek spor organizasyonu yapmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin spora alakası bizi çok memnun ediyor. Bu organizasyonlarla gençler bir araya geliyor kaynaşıyor yeni yeni arkadaşlıklar ediniyor ve yeni sporcular keşfedilmesine de neden olabiliyor. İlçe Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ortaklaşa düzenlediğimiz bu turnuvalardan bu manada çok mutluyuz" dedi.