Vakfıkebir ilçesinde bu yıl 3-4-5 Ağustos tarihlerinde 6. düzenlenecek olan Ekmek ve Kültür Festivali için hazırlıklar devam ediyor.


 
Festival hazırlıkları kapsamında Vakfıkebir Kaymakamlık toplantı salonunda bir toplantı düzenlendi. Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta ve festival tertip komitesi üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda festivalin son ayrıntıları görüşüldü.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, festivalin amacının Vakfıkebir Ekmeğini ve Vakfıkebir’in Kültürünü tanıtmak olduğunu ifade ederek hep birlikte el ele vererek ilçemizin tanıtımını en iyi şekilde yapacağız dedi.
Daha sonra söz alan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Festivalimizi daha önceki yıllarda da yapmayı planlıyorduk. Ülkemizde yaşanan terör hadiseleri ve gelen şehit haberleri dolayısıyla tüm hazırlıklarımızı yaptığımız festivalleri iptal ettik. Sosyal medyada festivali yapacağımızı duyurduğumuzda büyük bir heyecan oluşturdu. 4 yıldır belediye başkanıyım küçümsenmeyecek devasa hizmetlere imza attık. Bütün bu hizmetlerin yanı sıra festivale olan ilgi ve alakanın çok üst seviyede olduğunu gördük. Festivalimizle birlikte kültürümüzü ve ekmeğimizi tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Organizasyon için büyük emek veriyoruz. Festivali Vakfıkebir olarak hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
Daha sonra festivalin içeriği ile ilgili bilgiler veren Başkan Muhammet Balta, “Festival alanımız otelimizin arka tarafında bulunan park alanıdır. Burada 22 metre uzunluğunda ve 3 tane dev ekranın bulunduğu sahne kuracağız. Bu ekranlara firmalarımızın reklamlarını alarak finansmanın bir kısmını karşılamayı düşünüyoruz. Yine festival alanımızda satış alanları oluşturarak buralardan da gelir elde edeceğiz.  Konser bölümünde 1. gün Sultan Bekçi, Zeynep Başkan, Yasemin Yıldız ve Cimilli İbo, 2.gün festivalimizde sanatçılarımızdan Ferhat Sağlam, Bizim Gönül, Adem Yılmaz ve Onay Şahin, 3. gün Serkan Buğra, Sinan Yılmaz ve İrem Derici sahne alacaklar. Festival kapsamında ayrıca kültürel etkinlikler ve sportif yarışmalar da yapılacak. Festivalimize tüm yöre halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.