19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıl kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Vakfıkebir ilçesinde Hükümet Konağı önünde yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı.



Vakfıkebir İlçesi Hükümet Konağı önündeki törene Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Garnizon Komutanı Orhan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Daire Amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclisi üyeleri, okul müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil yaptı.



“HİÇBİR ZAFERE ÇİÇEKLİ YOLLARDAN GİDİLMEZ”
Gençlik Hizmerleri ve İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil; “Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu Kurtuluş Meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100. Yıldönümü. Tam bir asır önce Atatürk’ün liderliğinde başlamış bu mücadele bugün hala onurla gururla kutladığımız bayramımızdır. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Atatürk, en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği ; bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine Cumhuriyet’e sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz.  Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk Genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. “Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.” Diyor Mustafa Kemal Atatürk. Unutulmamalı ki Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez. Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklâli kurtarılmaz. Türk milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır."
Sevgili gençler,
Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.
Unutmayınız ki sizler: Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız.
Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”
Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.
Sevgili gençler,
Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İrade”nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.
Bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz büyük önder Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı sevgi ve saygıyla kutluyorum dedi.
Programda, öğrenciler ve sporcular gösteriler yaptılar, şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Ayrıca resim, kompozisyon ile şiir dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren, okul sporlarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.