2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı okul spor faaliyetleri kapsamında Trabzon il şampiyonu olarak Erzurum’a grup müsabakalarına giden Vakfıkebir Cumhuriyet İlk-Ortaokulu kız futbol takımı Erzurum ilinde tarih yazarak şampiyon oldu.



4 yıldan bu yana eğiticileri Halil Haliloğlu ile çalışan Vakfıkebir Kız futbol takımı Bu hafta Erzurum ilinde düzenlenen Bölge müsabakalarında şampiyon olarak Türkiye yarı finallerine çıkmaya hak kazandı. Konuyla ilgili bilgi veren Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Sinan Uzun şunları söyledi.
“HEDEFİMİZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLMAK”
Okul Müdürü Uzun; “Bayanların her alanda olduğu gibi futbolda da çok başarılı olduklarını göstermiş olduk. Kızlarımız 4 yıldır Beden Eğitimi öğretmenimiz Halil Haliloğlu ile hafta içi ve hafta sonu demeden azimle çalıştılar. Bu çalışmalarının karşılığını önce Trabzon ili şampiyonu, sonrada Erzurum’da düzenlenen bölge şampiyonasında rakiplerini 2-0 ve 5-4 yenerek bölge şampiyonluğuyla taçlandırdılar. Hedefimiz, Türkiye Finallerinde Trabzon ilimizi ve Vakfıkebir ilçemizi en güzel biçimde temsil edip Türkiye şampiyonu olmak istiyoruz dedi”.
Nisan ayı sonunda Giresun’da düzenlenecek yarı final müsabakaları öncesi Beden Eğitimi Öğretmeni Halil Haliloğlu ise, dört yıldır kız futbol takımıyla geceli gündüzlü uğraş verdiklerini belirterek bölge şampiyonluğunu ilçemize hediye ettiklerini, daha önce ilçede bu tür bir kız futbol takımı başarısı olmadığını, Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu olarak ilkelere imza atmaya devam edeceklerini belirterek kendilerine yardımlarını esirgemeyen büyüklerine şükranlarını sunduğunu belirtti. Okul Müdür yardımcısı aynı zamanda kafile başkanı Mehmet Ayhan ise, dört yıllık uğraşın sonunda kız futbolu adına ilçemizde ekmiş olduğumuz fidanın meyve verdiğini görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Okul Aile Birliği Başkanı Recep Bayraktar, 3 yıldır görevde olduklarını, öğrenciler için her türlü maddi ve manevi destekleri ile okulun yanında olduklarını belirterek desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.   
Okul Müdürü Sinan Uzun, “Bu zorlu süreçte takımın lideri Halil Haliloğlu’na, Şampiyonluğun mimarı öğrencilerimize ve velilerimize, bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Başta ilçe Kaymakamımız Sayın Mesut Yakuta’ya, İlçe Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Samim Aksoy’a, Okul Aile Birliği Başkanımız Sayın Recep Bayraktar’a, Esnaf Odası Başkanı Sayın Kadem Sağlam’a, Kebir Süt Yönetim kurulu Başkanı Sayın Metin Ali Karadeniz’e, Esnaflarımızdan Sayın Bedrettin Sevinç’e ve Sayın Recep Baltürk’e ve bizlerden desteklerini esirgemeyen paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız dedi.