Büyükliman Bölgesinde 1953 yılında hizmet vermeye başlayan ceza ve tevkifevi Adalet Bakanlığının tasarrufları kapsamında kapatılmıştı. 465 Metrekare alan üzerinde 300 metre kare inşaat alanıyla yıllarca hizmet veren ve 2007 yılında kapatılan cezaevi, 14 yıldır atıl vaziyette bekletiliyor.

Birçok ünlü kabadayının kaldığı Vakfıkebir Kapalı Cezaevi’nin ne olacağı tartışılırken Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Cezaevini bir restorasyonla kültür merkezi olarak ilçemize kazandıracağız.” dedi. Milli Emlak’a ait olan ve Vakfıkebir Belediyesi’nin kullanımına tahsisli olan cezaevi için iki kez TOKA’ya, bir kez de Sanayi Bakanlığı’na proje yapıldığı ifade edildi.

“YAŞAM MERKEZİ OLACAK”

“Kapatılan ve atıl durumdaki Kapalı Cezaevi, gençler ve yaşlılar için bir yaşam merkezi olacak.” diyen Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Cezaevi Milli Emlak’a ait olan bir bina fakat Vakfıkebir Belediyesi’ne tahsisli. Binayı ilçemize kazandırmak için iki kere TOKA’ya proje verdik. Bölge halkının kullanımı için bir yaşam merkezi şeklinde tasarlıyoruz. Yaptığımız proje iki kez TOKA da yedeklerde kaldı. Ayrıca Sanayi Bakanlığı’na da bir proje yaptık, orada da yedeklerde kaldık. Cezaevinin bir restorasyonunu yapıp Kültür Merkezi olarak ilçemize kazandıracağız. İçerisinde kütüphane ve eğitim merkezi olacak. Gençlerin, yaşlıların ve kadınların faydalanacağı bir yaşam merkezi olacak.” şeklinde konuştu.