Vakfıkebir İlçemizde Fen Lisesinden sonra sınavla gerek ilçe içinden, gerekse ilçe dışından hatta il dışından da öğrenci alacak olan Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi böylece kaliteyi artırma adına büyük bir ivme yakalayacak. Proje kısmını kazanamayan öğrenciler de normal Anadolu İmam Hatip kısmını tercih ederek okulumuzda okuyabilecekler.

"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN ÖĞRENCİLER MÜRACAAT EDEBİLECEK”

Konu hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hayrettin Deniz; “Okulumuzun Proje Okulu olma teklifimizin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu yıldan itibaren okulumuza verilen 30 kişilik kontenjana Türkiye’nin her yerinden öğrenciler müracaat edebilecek ve yerleşebilecektir. Ayrıca normal İmam Hatip programına eskiden olduğu gibi sınavsız öğrenci almaya da devam edeceğiz. Bütün hedefimiz bizlere emanet edilen evlatlarımızı vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, ülkesine ve insanlara hizmet etmeyi amaç edinmiş ve başarılı kişiler olarak yetiştirmektir. Bu konuda deneyimli ve başarılı kadromuzla beraber kararlılığımız tamdır. Bu yıl yaptığımız çalışmalarla (destekleme kursları, deneme sınavları, koçluk sistemi gibi) 20 öğrencimizi üniversiteye yerleştirdik. Bunları 11 tanesi 4 yıllık nitelikli fakültelerdir. Bu çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Bu sene inşallah çok daha fazla öğrencimizi üniversiteye yerleştireceğimizi düşünüyoruz. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını bilerek Rabbimizin Kur’an-ı Kerimde “İnsan için çalıştığından başka bir şey yoktur”emri gereği öğrencilerimizi çalışmaya teşvik ediyoruz. Ayrıca okulumuzun fiziki şartları yeterlidir. İlçemizdeki bütün 8. sınıfları ziyaret ederek tanıtımlarımızı yaptık. İlçemizde tanıtım faaliyetlerini yürütüyoruz. Liseye kayıt yaptıracak öğrencisi olan velilerimizin de çocuklarını okulumuza bekliyoruz. Ayrıca okulumuzun Proje Okulu olmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum dedi.”

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Okul Aile Birliği Başkanı Yasin Yıldız da verdiği bilgide; “3 yıldır Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesinin okul aile birliği başkanlığını yapıyorum. Bu süreçte Okul Aile Birliği, okul yönetimi ve öğretmenlerimizle birlikte güzel çalışmalara imza attık. Ancak hep bir hayalimiz vardı: okulumuza başarılı öğrencilerin kazandırılması için sınavla öğrenci alan Proje Okulu olmak. Yaptığımız çalışmalar neticesinde bu hedefimiz gerçekleşti. Bu konuda ilçemizdeki bütün yetkililer bizlere destek oldular. Ben okulumuzun Proje Okulu olmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize, Trabzon’a ve ülkemize hayırlı olsun dedi.”