Vakfıkebir'e veda eden Vaiz Osman Öztürk, ilçe müftülüğü tarafından plaket ve çiçekle onurlandırıldı.



Vakfıkebir İlçe Vaizi iken, rotasyon (zorunlu yer değişikliği) nedeniyle Giresun Görele İlçe Müftülüğüne vaiz olarak atanan ve buradaki görevine başlayan Vaiz Osman Öztürk, 8 yıl 3 ay birlikte görev yaptığı Vakfıkebir İlçe Müftülüğü personeliyle vedalaşmak üzere aylık mutat din görevlileri toplantına iştirak etti. Toplantıda, arkadaşlarının alkışlarıyla duygu dolu anlar yaşayan Vaiz Osman Öztürk, ilçe müftülüğü tarafından plaket ve çiçek takdim edilerek onurlandırıldı.
MÜFTÜ KÖKSAL: "OSMAN HOCA BİR DANIŞMAN GİBİYDİ"
Vaiz Osman Öztürk'ün, Vakfıkebir'de ilçe vaizi olarak oldukça başarılı çalışma ve hizmetlerde bulunduğunu belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal; "Osman hocamız, camilerdeki vaaz ve irşad görevinin yanısıra ilçe müftülüğü bünyesinde gerçekleştirilen dini, sosyal ve kültürel faaliyetlerde de aktif rol alarak etkin ve faydalı hizmetlerde bulundu. 6 yıla yakın beraber çalıştık. Kendisi bir danışman gibiydi. Mesai mecburiyeti olmamasına rağmen erkenden daireye gelir, akşam saat 5'e kadar ayrılmazdı. Benim olmadığım zamanlarda da yokluğumu hissettirmez, görevi olmamasına rağmen inisiyatif alarak çözülmesi gereken meselelerde hiç bir zaman sorunları ertelemez, çözümü için çaba gösterirdi." ifadelerini kullandı.
İlçeye ve ilçe müftülüğüne katkıları ve başarılı çalışmaları dolayısıyla Vaiz Öztürk'e teşekkür eden Müftü Köksal, yeni görev yerinin hayırlı olması dilek ve temennisiyle çalışmalarında kendisine muvaffakıyetler diledi.
VAİZ OSMAN ÖZTÜRK: "HİÇBİR ARKADAŞIMLA, ARAMIZDA EN UFAK BİR HUSÛMET OLMADI"
Arkadaşlarının coşkulu alkışlarıyla duygulandığını ifade eden Vaiz Osman Öztürk ise yaptığı konuşmasında; "Vedalar her zaman zordur. Alkışlarınız beni çok duygulandırdı. İlçe müftümüz, daire personelimiz ve sizlerle güzel günlerimiz geçti. Faydalı hizmetlerde bulunmaya çalıştık. Vakfıkebir'in, meslek hayatıma ve şahsi hayatıma çok şey kattığını burada ifade etmek isterim. Müftü beyin, ilçede farkındalık ortaya koyan proje ve hizmetlerinde hep birlikle görev aldık, beraber çalıştık. Müftü beye faaliyet ve etkinliklerle ilgili neyi teklif ettiysem, hiç düşünmeden 'olsun hocam' demesi bana olan güveninin ve aramızdaki  samimiyetin ifadesiydi. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Siz arkadaşlarımız da, müftülüğümüzün faaliyet ve etkinliklerinde her zaman yanımızda oldunuz, yardımcı oldunuz ve bana güven verdiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerle 8 yılı aşkın birlikte çalıştık; hiçbir arkadaşımla, aramızda en ufak bir husûmet olmadı. Ben herkese hakkımı helal ediyorum, sizlerin de haklarınızı helal etmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından tüm personelin coşkuyla alkışladığı Vaiz Osman Öztürk'e, hizmetlerinden dolayı ilçe müftülüğü adına, en yaşlı din görevlisi sıfatıyla Emekli Kur'an Kursu Öğreticisi Ahmet Ertürk plaket, ilçe müftüsü Hüseyin Köksal da çiçek takdim etti.
Vaiz Osman Öztürk; 01.01.1972 yılında Giresun'un Çanakçı ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çanakçı'da okudu. Çanakçı Kur’an Kursu'nda 1 yıl eğitim gördü. 1998 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1998-2000 yılları arasında Çanakçı’ya bağlı köylerde vekil öğretmenlik yaptı. 2001 yılında İmam-Hatip olarak Trabzon Beşikdüzü ilçesi Dolanlı Mahallesi Yeşiltepe Camii'ne atandı. 2003-2006 yılları arasında Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezinde uzmanlık eğitimi aldı. 2006 yılında Kırklareli Vize ilçe vaizliğine atandı. 2008 yılında Artvin Hopa vaizliğine atandı. 2011 yılında atandığı Trabzon Vakfıkebir ilçe Müftülüğünde ilçe vaizi olarak 31.03.2011 - 26.06.2019 tarihleri arasında 8 yıl 3 ay görev yapan Osman Öztürk, evli ve bir kız iki erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.
----------------------
31.03.2011 - 26.06.2019 tarihleri arasında Vakfıkebir'de ilçe vaizi olarak görev yapan Vaiz Osman Öztürk hocamız; daire amirleri, müftülük personeli ve vatandaşlarla olan etkili iletişimi, görevindeki ciddiyet ve samimiyetiyle, her yaştan herkesin sevgi ve saygısını kazanmıştır. Vaiz Osman Öztürk hocamızın, farkındalık ortaya koyacak hizmetlerde bulunacağına inandığımız yeni görev yerindeki çalışmalarında başarılar diliyoruz.