Vakfıkebir İlçemizde “Kadınlar Üretiyor, Vakfıkebir Kazanıyor” projesiyle faaliyetlerini sürdüren 30 bayan girişimciye AK Partili kadınlardan destek geldi.

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Vakfıkebir İlçe Kadın Kolları Başkanı Asiye Kamiloğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Vakfıkebir’in ilk kadın kooperatifi "Kadınlar Üretiyor’un üretim tesisine ziyaret gerçekleştirdiler.

Vakfıkebir’de üretim yapan kadınlarımız doğal birçok ürünü önce kendi haklımıza daha sonra da Türkiye’nin her yerine göndermek istiyorlar. Ziyaret sırasında bayanların yaptığı açıklamada; Tamamen organik ürünler ve ürünlerin kabuklarından da faydalanacağımız şekilde üretim yapıyoruz. Ürünlerimiz kivi, Trabzon hurması, biber, mandalina, mandalina kabuğu ve portakal. Aslında mevsimine göre her meyveyi kurutup müşterilerimize sunuyoruz. Portakal ve mandalina kabuğunu birlikte toz haline getirip bağırsakların çalışmasında doğal bir çözüm haline geliyor. Tamamen doğal olan ürünlerimiz saymakla bitmeyen birçok rahatsızlığa da çözüm oluyor. Ayrıca pasta ve keklere eklenerek kullanabiliyoruz. Trabzon hurmasının kabuğundan ise sirkesini yapıyoruz. Bunların yanında elma sirkesi, üzüm sirkesi, tarhana, erişte, sebzeli erişte, açma ve yufkada yapıyoruz. Bu kadar organik ürün üretmemize rağmen ürettiğimiz mallarımıza Pazar bulmakta zorlanıyoruz.  Bizim organik üretim yapabildiğimiz tüm makinelerimiz var ancak tanıtımda eksiklikler yaşıyoruz. Halkımız bizleri ne kadar çok duyarsa Vakfıkebir’de o kadar kadın bu imkanlardan yararlanabilir. İşi bilen kadınlar olarak desteğe ihtiyacımız var. Vakfıkebir’in kazanması için kadınların ayaklarının üzerinde durması gerekmektedir. Bunun için de desteğe ihtiyacımız vardır dediler.  

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Bu kadar güzel organik çalışmaların bayanların elinden üretilmesi çok daha kıymetli olmakla beraber karşılığının da olması gerekmektedir. Onun için üretilen organik ürünlerin pazar bulunarak satılması hem bayanların bütçesine bir katkı sunar hem de ilçe ve ülke ekonomisine büyük bir oranda kamda değer katacağına inanıyorum. Bizler bayan olarak sizlere her zaman destek olmaya devam edeceğiz dedi.”