CHP Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Özdemir Uludüz, Vakfıkebir’de küçük ve orta ölçekli işletmelerin çok zor durumda. Esnafın kira, elektrik, su parasını ödeyemez hale gelmesine rağmen yetkililerden hiçbir destek bulamadıklarını ve bu sebeple Vakfıkebir’in yönetilemediğini belirtti.

CHP Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Özdemir Uludüz, Vakfıkebir’de küçük ve orta ölçekli işletmelerin çok zor durumda olduğunu ve esnafların yalnızlığa terk edildiğini belirterek açıklamada bulundu.

SOSYAL DEVLET BÖYLE Mİ OLUR?

CHP Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Özdemir Uludüz, “Son yıllarda artarak devam eden ekonomik kriz pandemi süreci ile tavan yapmış durumda. Vakfıkebir’de küçük ve orta ölçekli işletmeler çok zor durumda. Kira, elektrik, su parasını ödeyemez hale gelmesine rağmen yetkililerden hiçbir destek bulamamakta.
Suriye’lilere para bulan devlet kendi vatandaşımıza banka kapılarını gösteriyor, düşük faizli kredi tavsiye ediyor. Sosyal devlet böyle mi olur? Günlerce kapalı olan berber, kuaför, restaurant, cafe, çay ocağı, kahvehane gibi işletmeler, işleri yarı yarıya düşen taksici esnafı, okulların kapalı olmasından dolayı boşta kalan servis şoförleri zor günler geçiriyor dedi.”
 

“VAKFIKEBİR BELEDİYESİ NE YAPIYOR?”
Uludüz; “Esnafımız kapasitelerinin çok altında cirolar yapmalarına rağmen işletmelerini ayakta tutmaya çalışıyorlar. Buralarda çalışan işçiler ve aileleri hepsi zor durumda. AKP ilçe başkanı verdiği bir demeçte Vakfıkebir’de batan esnaf yok diyor. Şehirden ne kadar haberdar oldukları ortada... Yüzü gülen işleri yolunda olan kaç esnaf var? Vakfıkebir belediyesi ne yapıyor? Böyle zor günlerde esnafın yanında olmayanlar sadece seçim dönemlerinde mi esnafın halını hatırını soracak. Bir çay ocağına bir berbere hiç gidip sordunuz mu sizin için neler yapabiliriz diye. Ramazan yardımlarını bile ulusal bir market üzerinden yapan bir belediyenin esnafla ne işi olabilir ki? Vakfıkebir’in birkaç işletmeden ibaret olmadığını iyi bilmeleri lazım. Borçsuz belediyeyi borçlu hale getirip piyango gibi gelen 53 milyon civarı parayı harcayan yöneticiler yetersizdir, beceriksizdir. Betona, taş duvara (sanat eseri) paralar harcanırken bu günler hiç düşünülmedi. Esnaf zor durumda kira yardımı, su indirimi, emlak indirimi gibi destekler mutlaka sağlanmalıdır. Bölgenin en güçlü esnaflarının olduğu Vakfıkebir ilçemiz iyi yönetilmeye layıktır. Maalesef yönetemiyorsunuz diyerek sözlerini tamamladı.