Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Özdemir Uludüz, Pandemi dönemi başladığından bu yana ilçemizdeki birçok esnaf zor günler geçirmekte ve batma noktasına gelmiştir dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Özdemir Uludüz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Uludüz,  “Pandemi süreci başlayalı bir yıl oldu. Bu süreçte en fazla etkilenen sektör tartışmasız esnaflardır. Öyle ki ilçemizde birçok esnaf zor günler geçirmekte ve batma noktasına gelmiştir. Devlet tarafından sağlanan destekler çok yetersiz miktardadır ve yerel yönetimin de herhangi bir desteği yoktur. Bankalar tarafından faiziyle yapılan ertelemeler çözüm değil, sorun bir yığın gibi önümüzde biriktirmektedir dedi.”

Uludüz, Sağlanan düşük faizli krediler yine ihtiyacı olanlara değil belirli demirbaş işletmelere verilmektedir. Partimizin ülke genelinde yaptığı araştırmaya göre 10 esnaftan 3 tanesi kredi kullanabildi. Kredi kullananların da yüzde 81’i taksitlerini ödeyemedi. Kirasını ödeyemeyen esnaf oranı ise yüzde 86’dır.

“İLÇEMİZDE DE DURUM BU PARALELDEDİR”

Uludüz; Son açıklanan yeni dönem pandemi gevşetmelerinden hiçbir şekilde ilçemiz faydalanamıyor. Çünkü en riskli bölge durumumuz devam ediyor. Bu demek oluyor ki ! Lokanta, cafe, çay ocağı v.b gibi işletmeler faaliyetlerine devam edemiyor.  Açık olan işletmelerin de gelir kaybı ise yüzde 70 civarındadır.

Hal böyleyken kongre salonlarını lebalep dolduranlara soruyoruz?

-Acaba her hangi bir sorumluluk hissediyor musunuz?

-Esnaflar için ne gibi girişimlerde bulundunuz?

-Esnaf temsilcileri ile fikir alışverişi yaptınız mı?

“PARTİMİZİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ŞU ŞEKİLDEDİR”

*Sicil affı çıkarılmalıdır

*Esnafımızın kullandığı krediler, faizsiz ve ödeme gücüne göre şekillendirilmelidir.

*Kiralarda stopaj kaldırılmalıdır.

*Esnafın sosyal güvenlik primleri, işyerlerinin kapalı olduğu dönemde devlet tarafından karşılanmalıdır.

*Esnafa salgın sürecinde haksız-insafsız ceza yazılmamalıdır.

*Esnafa yönelik icra işlemleri durdurulmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Özdemir Uludüz açıklamasını bu ifadelerle tamamladı.