CHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatı Gıda-Tarım ve Hayvancılıktan sorumlu Başkan Yardımcısı Ziraat Mühendisi Gökhan Turt, Belediye bünyesinde tarımsal hizmetler birimi kurulup çiftçilerin sorunlarına çözüm üretilip, ürünlerine sahip çıkılmalıdır dedi.
 
CHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatı Gıda-Tarım ve Hayvancılıktan sorumlu Başkan Yardımcısı Ziraat Mühendisi Gökhan Turt, Vakfıkebir Belediyemiz tarımla ilgili olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir dedi.
“BELEDİYEMİZ ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMELİDİR”
Ziraat Mühendisi Gökhan Turt CHP Vakfıkebir İlçe Teşkilat Binasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.  Bşk. Yrd. Turt; Korona virüsü salgını süresince dünyada ve ülkemizde tarım ve gıdanın önem verilmesi gereken sektörlerin başında geldiği anlaşılmış oldu. Korona virüsüne karşı yapılan mücadelede sağlık alanındaki müdahalelerinin yanında, ülkelerin tarım alanında yapacakları planlamaların gelecek senaryolarının çizilmesinde belirleyici olacak.
Buna bağlı olarak CHP Belediyeleri oluşabilecek gıda krizine karşı yerelde tarımsal üretimi teşvik edici, destekleyici birçok projeye imza atarak bu süreçte halkın güvenilir gıdaya anında hızlı şekilde ulaşmasını sağladı. Bu uygulamalar yurt genelinde gıda krizi oluşma riskinin yok edebileceğini gösterdi.
Bu anlamda Vakfıkebir Belediyemizde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. İlçemizde üretim desteklenmeli, çiftçinin ürünlerine katma değer kazandırılmalı, üretici birlikleri kurulmalı, yerel tohumlar korunmalıdır.
Bu oluşumları belediyemiz desteklemelidir. Belediye bünyesinde tarımsal hizmetler birimi kurulup çiftçilerin sorunlarına çözüm üretilip, ürünlerine sahip çıkılmalıdır. Belediyelerin görevinin sadece beton yapmak olmadığı, tarım ve gıda alanında da projelere imza atması gerektiğini, halkın güvenilir gıdaya ulaşmasında aracı olduğunu bilmesi gerekmektedir. Ayrıca Vakfıkebir ekonomisinin oluşmasında büyük paya sahip olan fındık üreticilerinin çıkarlarına, üretim maliyetlerinin düşürülmesine hizmet edecek projeler hızlıca geliştirilmeli ve uygulamaya konmalıdır. Bölge tarımı için Master planları oluşturulmalıdır. Özetle Vakfıkebir Belediyesi çiftçiye, üreticiye dokunmalı bölge tarımında sorumluluk almalıdır dedi.