Vakfıkebir İlçesi Yalıköy Mahallesi’nde yapılan Millet Bahçesi Şubat ayı itibariyle hizmete açılacağı belirtiliyor.

Çok güzel bir alan üzerine inşa edilen Millet Bahçesinin maliyeti yaklaşık 15 milyon gibi bir meblağı bulacak. Vakfıkebir İlçemizde yapılan Millet Bahçesi, Türkiye’deki Millet Bahçelerinden çok farklı. Deniz kenarında olması ise bir ayrıcalık.

Çevre şehircilik bakanlığı Toplu konut idaresi tarafından 21.10.2019 tarihinde ihale edilen 30.10.2019 tarihinde yapımına başlanan 11.777.000 bin ihale bedelli Vakfıkebir Millet Bahçesi toplam 32.721 metrekare alanda yapıldı. Vakfıkebir Ekmeğinin ana tema oluşturduğu millet bahçesin de; 1 adet 637.31 m2 ekmek müzemiz, 1adet 500m2, millet kıraathanesi, bay bayan 148.50 m2 mescid, yürüyüş yolları, 2.200 m2 bisiklet yolu, 632m2 çocuk oyun alanı, 3 adet pergole,  9 adet kamelya, 1adet serender , 15.626 m2 yeşil alanlar, 85 araçlık otopark bulunmaktadır. Millet Bahçesine ilk kez kapalı bir müze alanı yapıldı. Mescidi ve yeme içme yerleri ile mükemmel bir yaşam alanı oluştu. Ticari alanlarla birlikte daha yaşanabilir bir alan olması, müzenin yanında mini bir fırında inşa edildi. Mini görünüşlü tam bir fırın olarak işletilebilecek bir potansiyelde müze ile birlikte hayata geçecek. Önündeki oturma alanıyla birlikte ahşap görünümlü bir yer olan kıraathanede mevcut alan içerisinde halkımızla buluşacak.

“TÜRKİYE’DEKİ MİLLET BAHÇELERİNDEN ÇOK FARKLI”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Millet Bahçesindeki kapalı alanlardan restourant bölümünün ihalesinin yapılacağını belirtti. Başkan Balta, “Büyükşehir Belediye Başkanımızda buranın işletilmesi konusunda düşüncemizi sordu. Ben de birlikte oturup nasıl işletileceği konusunda bir simülasyon çalışması yapmamızı ve ilçe belediyesi üzerinden yapılması ki şu anda tahsisi bize ait Büyükşehir Belediyesinin onayı ile birlikte, işletme konusunda biz mi devralacağız yoksa Büyükşehir mi devralıp yürütelim bunları birlikte çalışacağız. Oranın etkin ve verimli çalışacağı vatandaşımızın koruyacağı ve kullanacağı, oranın yaşaması için de ciddi masraf gerektiren bir yer. Ticari alanlarla birlikte burayı ayakta tutmayı amaçlıyoruz dedi. Başkan Balta, Millet bahçemiz Türkiye’deki millet bahçelerinden çok farklı. Özellikle görmeyen herkese tavsiye diyorum gidip görsünler. Oranın değerini kullanmaya başlayınca anlayacağız. Oranın değeri ilerdeki sahil dolgu alanı ile bittiğinde Vakfıkebir’den çıkıp millet bahçesine kadar yürüyüş ve bisiklet yolu ile ulaştığımızda anlayacağız. Bu bizim için MEGA bir proje. Çamlık Sahil bandını biz belediyenin kendi imkânlarıyla yaptık. Yürüyüş yolu- bisiklet yolu ve plaj düzenlemesi ki bunun Fol Deresi’ne de bağlantısı var. Onların da projeleri hazırlandı. Büyükşehir Belediyemizin eliyle onandı inşallah hayata geçireceğiz. Biz Beşikdüzü sınırından Çarşıbaşı sınırına kadar olan sahilimizi yürüyerek ve bisiklet yolu ile kat edilecek pozisyona sahilimizi getireceğiz. Çok ciddi alanlar oluşacak. Bunlar elbette zaman gerektirecek şeyler. Bunun alt yapısını imarını her şeyini bitirdik. Bundan sonra kaynak üretip programa aldırıp yapımları kaldı. Süreç içerisinde takipçisi olacağız” dedi.