2019 yılından beri ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutlanan 11 Kasım’ın bu yılki teması “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” olarak belirlendi. Etkinlik kapsamında Vakfıkebir ilçesi Yalıköy Mahallesinde bulunan Millet Bahçesi yanındaki alanda 200 adet fidan toprakla buluşturuldu. Türkiye, 2019’dan beri 11 Kasım’ı ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutluyor ve yüz binlerce fidan toprakla buluşturuluyor. Bu yıl, Tarım ve Orman Bakanlığı 11 Kasım’ı daha geniş katılımla tüm Türk dünyasına yayarken, tema olarak da “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” belirlendi. Türkiye’nin 100’üncü yılını kutlamaya hazırlandığı 2023 yılı için hazırlık mahiyetindeki ağaçlandırma faaliyeti, “Türkiye Yüzyılı, tarım ve ormancılığın yüzyılı olacaktır” prensibi ile yapılıyor. 11 Kasım Milli ağaçlandırma günü kapsamında ülkemiz genelin de olduğu gibi Vakfıkebir ilçemizde de fidan dikim etkinliği yapıldı. Fidan dikim etkinliğine İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Kurum Amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında fidan dikim alanına 200 adet sahil çamı fidanı dikildi.

"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

“HEPİMİZ BU BİLİNÇDE OLMALIYIZ”

Vakfıkebir Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis yaptığı konuşmada; “Soluduğumuz havadan içtiğimiz suya kadar insan yaşamı için zorunlu olan bütün kaynakları bizlere ormanlar sağlamaktadır. İnsan yaşamı için çok önemli olan ormanlar, aynı zamanda birçok canlı türünün yaşam alanı ve yuvasıdır. Ormanlar biz canlılar için bu kadar değerli iken ormanlarımızı korumak kollamak ve varlığını arttırmak en büyük görevimiz olmalıdır. Yaptığımız bu etkinlik ile özellikle minik yavrularımızın ağaç sevgisini orman sevgisini arttırmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak en büyük gayemizdir. Bu vesile ile katılan herkese teşekkür ediyorum.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, “Ülkemizin her tarafını rekor sayıda fidan dikimi gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı günde sizlerle birlikte geleceğimize nefes olmaktan, çocuklarımızın olan yarınları için adım atıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bizler binlerce yıldır Anadolu’da doğa ile barışık bir biçimde, varlığını ve hayatını doğa ile paylaşır bir biçimde yaşamaya alışkın bir milletiz. Türkiye’nin ağaçlandırma faaliyetleri açısından dünyada önde gelen ülkelerden bir tanesi olduğunu belirterek Balta, Bizler, ağaçlandırma faaliyetlerimizi sürdürürken bir taraftan çeşitli nedenlerle orman varlığımızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Çıkan Orman Yangınları bizleri derinden üzen olaylardır. Ülkemizin çeşitli yerlerinde meydana gelen yangınlarda orman varlığımızın önemli bir bölümünü maalesef kaybediyoruz. Her yıl düzenli bir biçimde yapılan etkinliklerle fidanları toprakla buluşturuyor, yeni ormanlık alanları ülkemize kazandırıyoruz. Bunu yaparken çocuklarımıza doğa bilinci aşılamayı da amaçlıyor çocuklarımızın diktikleri fidanlarla birlikte büyüyerek geleceğimizi yeşertmesi için çalışıyoruz.

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Tarım ve Orman Bakanlığımız 4 yıldır 11 Kasım tarihini Türkiye genelinde Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan etti. Bugün bu etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Buradaki amaç toplumda ağaçla ilgili farkındalığı artırmak. Yeşili korumanın sevmenin önemini hatırlatmak ve her ilçede bu konuda kapsamlı bir ağaçlandırma çalışması yürütmek. Bizler daha önceki yıllarda Orman İşletme Şefliğimizin öncülüğünde çeşitli çalışmalar yaptık. O zamanlarda diktiğimiz fidanların bakımları Orman İşletme Şefliğimiz tarafından yerine getiriliyor. O fidanların büyümesi için gerekli çaba gösteriliyor. Bugün diktiğimiz fidanların da daha öncekiler gibi bakımı düzenli olarak yapılacak. Malumunuz iklim krizi ve kuraklık dünyanın önemli sorunu. Bu sorunlar kapsamında da her geçen gün ağacın önemi daha da artırıyor. Hepimizin bu bilinci benimsemesi gerekiyor. Diktiğimiz fidanların ağaç olduğunu görmeyi diliyorum.”