Türk Kızılayı Vakfıkebir temsilciliğinin önderliğinde Trabzon Şubesinin katkılarıyla Atatürk Ortaokulu’na “Robodik Kodlama” sınıfı için 15 adet bilgisayar ve yazıcı bağışlandı.



Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu’nda yeni kurulan “Robodik Kodlama ve Stem Atölyesi”ne Türk Kızılayı Trabzon Şubesi tarafından 15 adet bilgisayar ve yazıcı hediye edilmesi dolayısıyla okulda düzenlenen törende konuşan okul müdürü Mehmet Akif Sarıyıldız, bu sınıfı ilçe genelinde diğer okullarımızdan gelen öğrencilerimizin de ortak kullanımına açacağız. Sizler başlattınız bizlerde Robodik Kodlama adına başka başka ürünler ortaya çıkararak ülkemizin hayrına sunacağız dedi.
         Kurumumuza yardım talepleri doğrultusunda diğer okullardan da talepler olduğuna değinen Trabzon Şube Başkanı Doç Dr. İsmet Durmuş; Bu sınıftan mutlaka ilçedeki diğer okullarda yararlanacak. Şuan bizim yapmak istediğimiz öğrencilere direk ulaşmak. Herkesin evinde bilgisayarı olmayabilir ama buradan yararlanacaklar. Milli eğitimin ve okulların yapacakları projelerin tamamında olmak mümkün değil. Türk Kızılayı olarak bizim amaçladığımız direk öğrencilere hitap eden konularda Kızılay olarak desteklerde bulunmak ve yapılan destekleri yönlendirmek. Desteklerimiz sadece bilgisayar anlamında değil kırtasiye ve diğer ihtiyaçları da kapsıyor. Öğrencilerin ne ihtiyacı varsa direk ihtiyatları konusunda girişimlerimiz oluyor. Ayrıca Kızılay olarak kariyer günlerine de katılıyoruz. Kurumumuz bünyesinde her alanda ekiplerimizle olanlarla beraber katılıyoruz dedi.
  Türk Kızılayımız hizmette zor günde olduğu gibi eğitimde ve diğer alanlarda da katkısını gösterdiğini ifade eden ilçe Kaymakamı Mesut Yakuta’da yaptığı konuşmasında, bu sınıfın kurulmasına katkısı olan Vakfıkebir Kızılay temsilcisi Başkanı Sayın Osman Kamburoğlu’na ve İl şube başkanımız Doç. Dr. İsmet Durmuş ve ekibine, ilçe milli eğitim müdürü Samim Aksoy’a ve katkıları olan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olur inşallah.