TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun ile birlikte Büyükliman Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi. Balta, Bölge ve Ülke gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Milletvekili Balta, Vakfıkebir ilçesinde yapımı devam eden yatırımları yerinde inceledi ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

“ZEMİNLERİ SAĞLAM DEĞİL”

Trabzon’da ve ilçelerinde yapılan, yapımı devam eden ve planlanan hizmetleri anlatan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ardından ülke gündemine değindi. Milletvekili Muhammet Balta, “AK Parti Şampiyonlar Liginde oynamıştır ve her zaman şampiyon olmuştur. Allah’a şükürler olsun Cumhur İttifakı ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ın rakibi yok.Sayın Cumhurbaşkanımızın uluslararası toplantılarda ki duruşu bizleri gururlandırıyor. Tahıl koridoru açılmasında ki rolü herkese nasıl birDünya Lideri olduğunu bir kez daha gösterdi.  Ecdadımıza yakışan duruşu gösteriyor. Cumhurbaşkanımızın karşısında bir aday bulmak çok zor. Altılı masanın zemini sağlam değil. Zemini depreme dayanıklı değil. Bizim her şeyimiz şeffaf. Cumhurbaşkanı adayımız belli. Diğer tarafta ne var? Cumhurbaşkanı adayları belli değil. Altılı masa diyorlar ama ben yedili masa diyorum. O masanın ayaklarını oturduğu yerde temelinde ben varım diyen birisi var. Kim o? İpi terör örgütlerinin elinde olan bir siyasi parti HDP. Hiçbirisi topluma çıkıp diyemiyor ki biz HDP ile ortaklık yaptık. Toplanıyorlar, dağılıyorlar. Bir siyasi partinin genel başkanı çıkıyor adayım diyor. Belediye başkanları adayız diye ortalıklarda geziyor.Toplumumuz neler yaşandığını açık ve net bir şekilde görüyor” dedi.

“STK’LAR TEPKİSİNİ ORTAYA KOYMALI”

Bazı kesimler tarafından Trabzon’a gelen turistlere karşı oluşturulmaya çalışılan olumsuz ortama da değinen Balta, “İlimize gelen turistlerle ilgili oluşturulmaya çalışan polemik ortamına karşıbizler siyasiler çok iyi bir sınav verdik. Trabzon’a turist gelebilmesi için yıllarca çok büyük gayret gösterdik. Önce önemli bir yatak altyapısı oluştu. Ondan sonra turistleri buraya nasıl çekeriz bunun mücadelesini verdik. Sonuçta turizm ilimizin önemli gelir kapılarından birisi haline geldi. Müslüman misafirperverdir, Müslüman alçak gönüllüdür, ırk ayrımı yapmaz. Bizim ecdadımızdan, geleneğimizden gelen bir misafirperverliğimiz de vardır. Misafir başımızın tacıdır. Bunları yapan kendini bilmez bir siyasi partinin genel başkanıdır, provokatördür. Türkiye’de bir karışıklık çıkartmaya çalışıyor, nereden beslendiğini bilmiyoruz. Sanane Trabzon’dan. Senin ne ilgin var? Sen Trabzon’u benden daha çok mu düşünüyorsun? Sen kimsin? Sen bu ilde doğup büyüdün mü? Oradan bir twit atıyor, ilk önce buna kimin tepki vermesi lazım? Nerede bizim sivil toplum örgütü temsilcilerimiz? Nerede esnafımızı temsil eden kuruluşlarımız? Neden tepki göstermiyorlar, Herşeyi siyasete mal etmeye gerek yok. Ben ülkemi ve milletimi seven bir vatandaş olarak tepki gösterdim. Bu tür olaylara karşı tepkimizi anında vermemiz lazım. Bu konu siyaset üstüdür ve Trabzon’a yapılmış bir hakarettir. Misafirlerimiz buraya geliyor, bize güveniyor, parasını harcıyorlar. Esnaflarımız da son derece memnun. Esnaflarımızı şunu söylemek istiyorum; bu velinimeti küstürmeyelim. Fiyatlara dikkat edelim. Alternatifler var böyle devam edersek bunları kaçırırız. Herkesin elinde telefonu var neyin fiyatının ne olduğunu herkes biliyor” diye konuştu.

“TRABZON’A ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILIYOR”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Trabzon’a çok önemli hizmetler kazandırdığını belirten AK Pati Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,  “Büyükşehir Belediye Başkanımız kısa süre içerisinde Trabzon’a çok önemli hizmetler planladı, ekti, tohumlarını toplamaya başladı. Birisi hizmet yapıyorsa, doğru bir şey yapıyorsa, alkış tutalım. Murat Zorluoğlu bunca önemli hizmeti yaptı mı? Yaptı. İkili ilişkileri iyi mi? İyi. Bizim içimizden çıkan birisi mi? Evet. İstişareye yakın mı? Yakın. Gelecek ile ilgini Trabzon adına planlamalar yapıyor mu? Yapıyor. İlçelerle ilgili projeleri var mı? Var. Onu eleştirenler onun geçtiği yollardan geçmemişlerdir. Devletimizin kademlerinde çok önemli görevlerde bulunmuş. Belediyeyi kurumsal bir yapıya kavuşturmuş. İnsanlara insan olduğu için değer veren bir belediye başkanı. Biz kendisinden daha ne bekleyeceğiz. Trabzon’un şehri emini.

“ARKADAŞIMIZIN YANINDA ÖLÜMÜNE DURURUZ”

Trabzon’da müzminleşmiş bir basın kuruluşu var. Çıkarım ve iftiranın merkezi. Önceki belediye başkanımıza 4 sene boyunca iyi diyordu, son bir sene atmadığı iftira kalmadı. Aynı ağız, aynı kalem burada beklediğini bulamayınca, aynı iftiralarla devam etti. Onun iftira attığı insan çok güzel insandır. Onu önce çalışanlarına sorsunlar. Size söylüyorum onun benim hakkımda yazdığı yalanlar benim için şeref madalyasıdır. İyi yazarsa kendinden şüphe duyarım. Ben muhatap bile almıyorum, umurumda da değil, ilgilenmiyorum. Muhammet Balta’yı millet tanıyor. Ben 27 senedir siyasetin içerisindeyim. Kimin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Kimin kaç para olduğunu da çok iyi biliyorum. Murat Zorluoğlu Başkanımızın savunmaya ihtiyacı yok. Onu savunacak olan millettir. Elbette bir arkadaşımızı kimseye yedirmeyiz. Biz nasıl Cumhurbaşkanımızın yanında ölümüne durmuşsak kendi arkadaşımızın yanında ölümüne dururuz. Biz belediye başkanımızı çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

“2023 DE YERLİ VE MİLLİ UÇAĞIMIZ UÇACAK”

Bir lideriniz olacak iş bilecek ve tüm halk ona güvenecek. Bu liderin karizması olacak. Bu lider bir irade ortaya koyacak. Dünya da ve ülkemizde bir güvenirliği olacak. Böyle bir liderle biz bu yolda bu krizlerden bir anda çıktık. Peki hala ne yaptılar, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı küresel manada nasıl saf dışı ederiz diye bir dünya senaryolar yazdılar. Bize ekonomik anlamda operasyon yaptılar. Hem ekonomik kriz hem pandeminin üstesinden geldik. Bu süre içerisinde kendi aşımızı yaptık. Başka ülkelere yardım elimizi uzattık. Bu ülke vatandaşına aşısını ve her türlü yardım elini uzattı. Bütün esnafa destek verdi. Bu krizlerden de çok şükür çıktık. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve çalışma arkadaşları 45 günde hastane yaptı. Tam teşekküllü. Bu kadar kriz yaşanırken biz yapılacak yatırımları devam ettirdik. 2023 de yerli ve milli uçağımız uçacak. Bu bizler için gurur verici. Yerli ve milli silahlar üreterek ülkemizi bulunduğu coğrafyada lider ülke konumuna getirdik. Şükürler olsun önümüzde ki seçimde Cumhurbaşkanı adayımız belli. Cumhur ittifakı olarak MHP-BBP ve AK Parti olarak yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. 20 yıldır yaptığımız bütün işler ortada dedi.

“DEVLET HASTANESİNDE YAŞANAN DOKTOR SORUNU”

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu sorusu, bölge hastanesi konumundaki Vakfıkebir Devlet Hastanemizde uzman doktor, pratisyen doktor ve randevu sıkıntısı yaşanmaktadır. Vatandaşlarımız bu konuda mağduriyet yaşıyorlar. Bu konu hakkında bir çalışma var mı?

“YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ” “YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ”

AK Parti Milletvekili Muhammet Balta, özellikle hastane ile ilgili olarak doktor eksikliği var. Genel anlamda Türkiye genelinde hastanelerde bu anlamda eksiklik var. Bu eksiklikleri gidermek için çalışmalarımız var. Hastanemizin şartlarını iyileştirmek ve daha fazla hekim ve personel gelmesi ile alakalı bir çalışmamızda var.Yakın bir zanda bu çalışmamızda sonuçlanır.Bizim vatandaşa  hizmet anlamında en büyük huzur ve gurur duyduğumuz hizmetlerden birisi sağlık hizmetidir.Elbette çita çok yükseğe çıkınca böyle ufak tefekte olsa sıkıntılar ve haklı serzenişler olacaktır. Vatandaşımız bu konuda haklıdır. Bu serzenişleri olumlu karşılıyoruz. Vatandaşın bunları söylemesi güzel bir şey. Bunlar bizlerin elini güçlendiriyor. Bu sıkıntıları gerekli yerlere yansıtacağız. Konunun bir an önce çözülmesi için hem il ile hem de bakanlık ile görüştüm. İnşallah yakın zamanda randevu ve doktor açığının giderileceğini düşünüyorum. İşin takipçisiyiz. Biz bunlar için varız.

“ADLİYE SARAYI”

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu sorusu, Vakfıkebir Adliye Sarayı ile ilgili son gelişmeler nelerdir?

AK Parti Milletvekili Muhammet Balta, Adliye Sarayının kamulaştırma ihalesi bitti. Bu yılki programda olmayabilir. Ek programa alınması için sayın Bakanımızla görüştüm. Nasip olursa seneye Adliye Sarayının yatırım programına alınıp yapılmasının mücadelesini veriyoruz. Sayın Adalet Bakanımız bu işe sıcak bakıyor. Strateji daire Başkanlığı da bu işe sıcak bakıyor. Allah nasip ederse seneye bu konuyu çözüme kavuşturacağız. Kamulaştırma problemleri uzayınca yapım işleri de uzamış oldu. İnşallah bu yatırımı da ilçemize ve bölgemize kazandıracağız.

“OTOGAR GİRİŞ KAVŞAĞI ve EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAVŞAĞI”

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu sorusu, Vakfıkebir giriş otogar kavşağında yaşanan kazalar sonrası herhangi bir çalışma başlatılacak mı? Ve Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün karşısına yapılacak kavşak ne durumda, çözüme kavuşacak mı? Vakfıkebir Gülbahar Hatun Caddesi üzerinde olan bölünmüş yol başlangıcı Gençlik Merkezi önü ne zaman tamamlanacak?

AK Parti Milletvekili Muhammet Balta, Otogar kavşağı ile alakalı olarak ve diğer mevzular ile ilgili gerekli yerlerle konuştum. Sadece otogar kavşağı değil. Hastanenin önü de dahil Emniyet Müdürlüğü önünde ki kavşak, Gençlik Merkezinin önünde ki kavşağında yapılması için bölge müdürümüzle konuşacağız. Buraların ne zaman ihale edileceği noktasında sizleri yine bilgilendiririz. Özellikle otogar kavşağında sadece kabahati şoförlere bulunmamak lazım. Burası transit yol. Yorgun olan insan kırmızıyı yeşil de görebiliyor. Evet orada çok fazla kaza oluyor. Bunların önüne geçebilmek için konuşuyoruz. Sizlere ve kamuoyuna yapılacak işlemlerle ilgili bilgi sunacağız. Bunların takibini yapıyoruz. Gülbahar Hatun Caddesini Hastane dahil Çamlığa kadar yapılması noktasında Genel Müdürlüğümüzle konuşarak anlaştık. İnşallah bu yol güzergahı sorununu da ortadan kaldıracağız. Hastanemizin de rahatlaması açısından bu yolu Çamlık Mahallemizin bitimine kadar yapmayı düşünüyoruz.

“DOĞAL GAZ VE KARADAĞ YAYALASI YOLU”

Vakfıkebir ilçemize doğal gaz ne zaman gelir? ve Karadağ Yayla yolunun yapımı ile ilgili olarak çalışmalar ne durumda?

AK Parti Milletvekili Muhammet Balta, Doğal gaz ile ilgili çalışmalar devam diyor. Trabzon’umuzun bütün ilçelerine doğal gaz bağlanması ile ilgili söz verdik. Vakfıkebir sahil ilçesi olduğu için alt yapıyı da ona göre hazırlıyoruz. Gelmesi ve bağlanması için biz mücadelemizi veriyoruz. Doğal gaz ile ilgili çalışmalarda hiçbir aksaklık yok. Karadağ Yaylası ilçemizin tek yaylasıdır. Çarşıbaşı ilçemiz gibi diğer ilçelerimizin de bu yol güzergahını kullandığı önemli bir yaylamız. Elbette yol güzergâhında zamanında iyileştirmeler yapıldı. Vakfıkebir Belediyemiz yolun genişlemesi, bakımı ve onarımı ile alakalı çalışmalar yaptı. Yolun fiziki durumunu hazırlayıp beton ya da asfalt dökülme durumuna getirdiler. Ağaç kamyonlarının yeniden bozdukları yolda düzenleme çalışmaları yapılıyor. Karadağ Dernek Başkanımız Cemil Haliloğlu ağabeyimiz de bu konuyu yakından takip ediyor. Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımız da konu ile ilgili olarak gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Yayla da yaşayan vatandaşlarımız da yolun yapılması noktasında beklenti içerisindeler. Onları da haklı buluyorum. Biz devletiz bunları da yapmamız lazım. Bu konu ile ilgili olarak çalışma yaptık. Yakın bir zamanda Ulaştırma Bakanımız ilçemize geldi. Sayın Bakanımıza bu işi aksettirdik. Bir kısmı Kara Yolları Bölge Müdürlüğü tarafından asfalt. Diğer bir kısmı da Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve farklı Bakanlarla birlikte bu yolu bu sene rahatlatmak istiyoruz. Hepsini tamamlasak bile bu yolun tamamlanması ile alakalı büyük bir mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Yine Orman Genel Müdürlüğümüz bu yolla alakalı alt yapı hazırlığını tamamlamak için çalışmalar yapacak. Bütün bunları birleştirdiğimiz zaman hep beraber inşallah bu yolu çözüme kavuşturacağız. Fakat şunu asla unutmayın bütün yatırımların hepsi aynı anda yapılamıyor. Yol medeniyettir. Allah nasip ederse el birliği ile bunları yapacağız. Bazen de birazcık sabır etmek gerekiyor. Hiçbir şey yapılmamış gibi yapılanlara görmemekte yapanları üzüyor. Bir birimize destek vererek moral ve motivasyonumuzu arttırmamız lazım. Birbirimizi Allah için sevmemiz lazım. Birbirimizi ülkemiz için sevmemiz lazım. Biz iktidar mensupları olarak söz verdiğimiz bütün işleri tamamlamak ve yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.