14 Şubat Kurtuluş Caddesi’nde Alp Kırtasiye bitişiğinde Tuncay Demirci sahipliğinde Vakfıkebir ve Beşikdüzü eşrafını birleştiren açılışı gerçekleştirilen işyerinin açılış kurdelesini Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Günaçtı, Vakfıkebir Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Başkanı Hasan Topaloğlu, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile birlikte kestiler.

“BU MESLEK BİZİM ATA,  DEDE MESLEĞİDİR”

Topaloğlu Et ve Şarküteri Ailesi adına Aile Büyüğü Harun Demirci, yaptığı konuşmasında kuruluştan bu güne kadar geçen süreci anlattı. Demirci, Beşikdüzü ve Ordudan sonra üçüncü şubelerinin açılışını Vakfıkebir ilçemizde gerçekleştirmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Topaloğlu Et bir markadır, ancak bu marka kolay olmamıştır. Bu meslek bizim ata,  dede mesleğidir. Topal Ömer’den beri gelmektedir. Biz asırlardır bu mesleğin içersinde yoğrulmaktayız, ancak yaptığımız işleri iyi yapmak gayretindeyiz. Yapılan işleri en hijyen şekilde yaptığımız için kaliteyi çok önemseyen çok hijyenik olması için çok büyük gayret ediyoruz. Gelişen şartlara ve değişen teknolojiye de ayak uydurarak en güzel hizmeti yöremize vermekteyiz. Kır kasaplığından geliyoruz. Beşikdüzü İlçesi Kutluca Mahallesinde dedemden beri bu mesleği devam ettiriyoruz.  Firmamızın açılışı Vakfıkebir İlçemize ve yöremize Hayırlı uğurlu olsun dedi.

“RIZKIN ONDA DOKUZU TİCARETTE VE CESARETTEDİR”

Beşikdüzü ve Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar odası Başkanları adına konuşma yapan Kadem Sağlam, iki yıldır devam eden Pandemi dolayısıyla çok az sayıda iş yeri açılışı yapmanın hüznünü yaşıyoruz. Bu tür yatırımcılar çıktı zaman nasıl ki bir ailenin yeni evladı doğar ve sevinç yaşar bizlerde öyle bir sevinç yaşıyoruz.   İnşallah bu hastalıktan kısa zamanda kurtuluruz ve vesileyle de bu hastalıktan dolayı da Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşine ayrıca bu hastalıktan şifa bekleyen tüm hastalarımıza da Rabbimin Şafi ismi hürmetine şifalar ihsan eylesin. Allah Resulü diyor ki “ticaretle uğraşın ve cesur olun”, “Rızkın onda dokuzu ticarette ve cesarettedir”. Bu günlerde bu cesareti gösterip ilçemize bu eseri kazandıran Tuncay Bey kardeşimi tebrik etmek istiyorum. Bu ticaretin dışında çok özel bir durumdur. Nedeni ise bizim köylümüzü de ilgilendirir, kentlimizi de ilgilendirir. Ancak yapacak olduğumuz ticarette kökten gelen ve özümüz olan Ahilik kültürüne bağlı olmamız gerek. Satarken alıcıyı gözeten, alırken satıcıyı gözeten, eksik ölçüp tartmayan herkesin bir birinden emin olduğu bir ticari anlayışla hareket etmenizi temenni ediyorum. Bu vesileyle açılışını yaptığımız bu işyerinin hayırlı olmasını, keselerinin bereketli, bedenlerinin sıhhatli olmasını temenni ediyorum.

“ELİMDE OLSA ÜÇ HARFLİ MARKETLERE RUHSAT VERMEM”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, bu gün yeni bir işyerinin açılışını yapmak için çok mutluyuz. Bu sadece bir iş yeri açılışı değil. Bu zor zamanda esnaf ve tüketicinin zorlandığı bu zamanda böyle bir yatırıma cesaret etmek takdire şayandır. Topaloğlu Etin bu gün bu konuma gelmeleri bölgede şubeleşmeye gelmeleri çok sevindiricidir. Arzu ettiğimiz bu aile şirketlerinin büyümeleri sadece ilçelerinde değil bölgeye yayılmaları en büyük arzumuzdur. Geçmişten gelen, birikim deneyim ve tecrübeleri sonraki kuşakların büyütmesi ve bölgemizdeki ulusal marketlerle rekabet edip daha üstle çıkmaları bizim en büyük arzumuzdur. Ben bir belediye başkanı olarak yerel işletmelerin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle bu dönemde halkımızın, vatandaşımızın yerel esnafına sahip çıkması ve yerel esnaftan alışveriş yapması lazım. Yerel esnafımızın da tüketiciyi koruyacak şekilde fiyat politikası ve ticaretini de yönlendirmesi lazım. Elimde olsa üç harfli marketlere ruhsat vermem ve buna da yetkimiz yok. Eğer yetkim olsa tamamını kapatır sadece birer şube bırakırım ama bu anlamda bunun önüne geçme şansımız yok. Onlar potansiyel olduğunu bildiği için sadece Vakfıkebir’de değil bölgede potansiyel görerek yatırım yapıyorlar. Yerel kardeşlerimizin de iş ve güç birliği yaparak, bu şekilde markalaşarak onlarla mücadele etmesi lazım. Onların her zaman yanındayız.

“BU İŞYERİ DİĞER AİLE ŞİRKETLERİNE DE ÖRNEK OLACAKTIR”

Vakfıkebir, Büyükliman Bölgesinin coğrafi merkezinin bir ticaret merkezi olduğunun altını çizen Başkan Balta, Beşikdüzü’nde Vakfıkebirli çok esnaf arkadaşımız var. Son dönemlerde de Beşikdüzü’nden, Çarşıbaşı’ndan ve Tonya’dan daha çok var burada. Esnaf kardeşlerimiz burada iş yeri açmaya başladılar. Kardeş olan bu ilçelerin işyerleri kardeşliğin daha da pekişmesine, sağlamlaşmasına katkı sağlayacağına cani gönülden inanıyorum. Bu işyeri diğer aile şirketlerine de örnek olacaktır ve olmalıdır da. Ayrıca bu caddeye de bir güzellik kattılar dedi.