Vakfıkebir Merkez Eski Camii'nde, her hafta Çarşamba günleri akşam ve yatsı namazı arası devam edecek olan Tefsir Sohbetlerinin ilki gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü Şükür Küçük, programa başlarken yaptığı konuşmasında; "Kitabımız nedir? denilince, hepimiz Kur'an-ı Kerim deriz. Ancak Kur'an-ı Kerim bizden ne istiyor, nasıl bir insan olmamızı istiyor; işte bu sohbetlerimizde bunları anlatacağız. Yüce Rabbimizin âyetlerini okumaya, anlamaya ve anlayıp kavramadıklarımızı da hayatımıza uygulamaya çalışacağız. Allah ömür verdiği müddetçe, sıhhatle alakalı acil bir durum söz konusu olmazsa bu derslere inşallah devam edeceğiz." dedi.

İslâmî geleneğimizde ve kültürümüzde, 'Besmele-Hamdele ve Salvele' diye bir giriş usûlünün olduğunu hatırlatan Müftü Küçük, ilk tefsir sohbetine de bu kelimelerin ifade ettiği manaları izah ederek başladı. Besmele'nin, Rahmân ve Rahîm olan 'Allah'ın İsmi' ile başladığını ifade eden ve bir işe başlarken mutlaka 'Allah'ın İsmi' ile başlanılmasının İslâm inancının bir gereği olduğunu vurgulayan Müftü Küçük, "Allah'ın İsmi ile başlamayan her işin sonu kesiktir. 'Besmele' Allah'ın adıyla başladığımızı ifade eden bir kelimedir. Kur'an'ın açış sûresi olan Fâtiha Sûresinin başında Besmele vardır. Kur'an, Allah'ın ismiyle başlıyor, son sûre olan Nâs Sûresinin son âyeti de 'Nâs' yani insan ile bitiyor. Yani; Allah ve insan; kaynak Allah, muhatap ise insan.. Bizler her işimizde Besmele çekmeyi vazife edinmişiz ve Allah'ın adıyla başlıyorum demişiz. Arkasından ise; 'Hamdele' ile Allah'a hamdimizi ifade ediyoruz, sonra da 'Salvele' ile Peygamberimiz (s.a.s) Efendimize Salât ve Selâm gönderiyoruz." ifadeleri kullandı.

Nahl Sûresi 98. âyetinde Allah'ın; "Kur'an okuduğun (yada okuyacağın) zaman o kovulmuş şeytandan Allah'a sığın!" sözlerini hatırlatan İlçe Müftüsü Şükür Küçük, 'Eûzü'nün de Allah'a sığınmayı ifade eden bir cümle olduğunu söyledi. Müftü Küçük ayrıca; "Kur'an'da iki tane sûre var, biz bunlara sığınma sûresi de diyoruz; o sûreler Felak ve Nâs sûreleridir. Felag sûresinde; "De ki: Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfürüp büyü yapan üfürükçülerin şerrinden ve kıskandığı vakit kıskanç kişinin şerrinden sabahın Rabbine sığınırım!" denilirken Nâs sûresinde de; "De ki: İnsanların kalplerine vesvese sokan, (insan Allah'ı andığında) pusuya çekilen cin ve insan şeytanının şerrinden insanların Rabbine, insanların Melikine (mutlak sahip ve hakimine) insanların İlâhına sığınırım!" buyurularak, bizim de bütün şerli şeylerin şerrinden Rabbimize sığınmamız gerektiği bize öğretiliyor." sözlerine yer verdi.