2021 - 2022 Eğitim öğretim yılı Taşımalı İlköğretim, Ortaöğretim ve Özel Eğitim uygulaması kapsamında, İlçemizde taşıma işi yapan şirketlere ait araçların denetlenmesi yapıldı.  Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu program çerçevesinde, İlçemiz Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen personellerle birlikte, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref İçoğlu ve görevli İlçe Milli Eğitim Personelleri ile araçların denetlenmesi yapıldı.

İlçemiz Belediye otoparkında yapılan denetimlerde, 2918 sayılı karayolları trafik kanunu, okul servis araçlarının yönetmeliği ile korona virüs salgın yönetimi ve çalışma rehberi çerçevesinde yapılan denetlemelerde eksiklikleri olduğu tespit edilen araçlara gerekli uyarılar yapılarak bu eksikliklerin bir sonraki denetimlere kadar giderilmesi hususunda talimatlar verildi.

Trafikten sorumlu yetkililer okul servis sürücülerini, taşıma esnasında uyulacak kurallar, yangın tüpü, ilk yardım çantası gibi araç, gereç ve malzemelerin her an kullanılabilir durumda bulundurulması konusunda bilgilendirdi ve uyardı. İkinci denetime kadar sürücülerin araçlarında bulunan eksikliklerini tamamlanmaları istenirken, yangın tüpü ve öğrencilerin emniyet kemeri takması konusunda sürücülerin çok dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Emniyet kemeri takma konusunda sürücülerin öğrencilere örnek olması ve emniyet kemeri takılmadan araçların kesinlikle hareket etmemesi gerektiği belirtildi.