VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN KAMUOYUNA DUYURU, Vakfıkebir Belediyesi’nden Vakfıkebir Ekmeğinin taklidi yapılarak üretilen ve coğrafi işaret başvurusu yapılan ekmeklerle ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi; “Vakfıkebir Ekmeğimiz, 30.11.2017 tarihinde korunmak üzere Belediyemizin başvurusu ile 03.08.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek Coğrafi İşaretini almıştır.

 Türk Patent ve Marka Kurumunun resmi internet sitesinden (https://www.turkpatent.gov.tr/TURKPATENT/ veya https://www.ci.gov.tr/)

Rahatlıkla takip edebileceğiniz gibi 26 Kasım 2020 tarihi itibariyle Vakfıkebir Ekmeğinin taklidi olan başka hiç bir ekmeğin coğrafi işareti yoktur. Yapılan başvuru bulunmakla beraber onaylanması halinde yasal yollara başvurularak Vakfıkebir Ekmeğimizin taklitleri ile sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz. Konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta tarafından geniş bir bilgilendirme açıklaması yapılacaktır.  Albert Einstein’ın söylediği gibi “Takdir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir.”

Unutmayın ki; kendisi olamayan başkasını taklit eder ve taklitler sadece aslını yaşatır.