Vakfıkebir İlçesinde son dönemlerde bazı mahallelerde meydana gelen su kesintileri sorunu ile ilgili olarak Belediye Başkanı Muhammet Balta, su sorununu meclis gündemine taşıdı.

Vakfıkebir ilçesinde son günlerde kuraklık nedeni ile bazı mahallelerde yaşanan su kesintileri mahalle sakinlerini zor durumda bıraktı. Özellikle Büyükliman, Hacıköy, Tarlacık ve Kirazlık mahallelerinde yaşanan su kesintileri muhalle sakinlerini isyan noktasına getirdi. Diğer bazı mahallelerde de kuraklık sebebiyle aynı sorunların yaşanması sonrası Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın ve TİSKİ Vakfıkebir İşletme Şefi İshak Karabulut’un su tankı göndermesi ile bir nebzede olsa susuzluğa müdahale edildi. Mahalle sakinleri bir nebzede olsa su alıp zaruri ihtiyaçlarının yanı sıra temizlik olarak da suyu kullandılar.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta daha önceden de yaşanan su kesintileri sonrası Bakanlığa bilgi vermişti. Son günlerde kuraklık sonrası yaşanan su kesintilerinin artmasının ardından Başkan Balta konuyu salı günü yapılan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Ekim ayı ilk Meclis toplantısında meclis gündemine taşıyarak Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Balta’nın meclis gündemine taşıdığı su kesintilerinin sona erdirilmesi içinde alternatif bir proje meclise sunduğu canlı yayınlanan meclis toplantısında gözlerden kaçmadı.

“MAHALLE SAKİNLERİMİZİN SU SIKINTISI ACİLEN GİDERİLMELİDİR”

Son dönemde bölgemizde yağışların olmaması münasebetiyle yaşanan kuraklık yüzünden Büyükliman içme suyunda da baş gösteren sorunlarla ilgili olarak Belediye Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Ekim Ayı ilk Meclis toplantısında söz alarak su kesintilerinin bir an önce çözüme kavuşması için bilgi aktardı.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta meclisteki konuşmasında; “Büyükliman İçme Suyu 4 ilçeye hizmet veren büyük bir proje. Fakat son dönemlerde özellikle yüksek kodlarda olan depolarımıza su basmamasıyla alakalı bazı mahallelerimizde ciddi anlamda su sıkıntısı yaşanmaktadır. Daha önce yine bu su kesintileri ile ilgili sorunları Bakanlık nezdinde bir dönem önce gündem yapmıştım. Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclisinde de yani sizlerin huzurunda gündem yaparak, ilgili bölgede HES’in üzerinde bir gölet yapılarak böyle sıkıntılı kuraklık dönemlerinde su sorununun aşılabileceğini söylemek istiyorum. Büyükşehir olarak Sizlerinde bu konuyu takip ettiğini biliyorum. Fakat son yaşanan kuraklıkla alakalı tekrar bunun önem arz ettiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Mahalle sakinlerimiz su kesintileri dolayısı ile mağdur durumda. Bir an önce O bölgede gölet yapılarak yaklaşık yılda 20 milyon metre küp su tutumu mümkündür. Yaklaşık 4 ilçenin de yıllık tahmini olarak su tüketimi 14 milyon metreküp çıvarındadır. Dolayısı ile bu yatırım hem bölgenin su sorununu çözmüş olacak, hem de vatandaşımızın mağduriyeti giderilmiş olacaktır. Takip edilip çözüme kavuşturulması açısından önem arz eden acil bir durumdur. Ayrıca projesi hazır olan Vakfıkebir Şehir Su Şebekesinin de bu noktada yenilenerek su kaçaklarının da önlenmesine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.  Bir an önce Büyükliman içme suyu için harekete geçilmeli ve mahalle sakinlerimizin mağduriyetleri ortadan kaldırılmalıdır dedi.”