Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ve beraberindekiler; Kemaliye Mahallesindeki Kore Gazisi Mehmet Türkdemir ve Çamlık Sahil Mahallesindeki Kore Gazisi Ahmet Bahadır' ı evlerinde ziyaret ettiler.



Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Emrullah Kaya, Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü İsmet Bank ile birlikte Kore Gazilerimiz Ahmet Bahadır ve Mehmet Türkdemir'i ziyaret ettiler. 1950-1953 yılları arasında yaşanan Kore Savaşına Türkiye’den yola çıkıp 1 (Bir) Aylık gemi yolculuğu sonrası Kore’ye giden, savaşın başından itibaren stratejik noktalarda görev alan Türk Askeri, kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmiş nice destanlar yazmışlardır.
“SİZLERE HİZMET ETMEK DEVLETİMİZİN ASLİ GÖREVİDİR”
Ziyarette gazi aileleriyle bir süre sohbet eden İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ve beraberindekiler ailelerin istek ve taleplerini dinlediler.
Kaymakam Mesut Yakuta, devletin her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanında olduğunu vurgulayarak, "Vatanları uğruna canlarını hiçe sayan aziz ve kadim insanlarımız, en değerli varlıklarımızdır. Şehitlerimize Yüce Mevla'dan rahmet, gazilerimize uzun ömürler, sağlık ve sıhhat dolu bir yaşam diliyorum. Devletimizin şefkat eli ve sıcak ilgisi her zaman şehit ve gazilerimizin yanındadır. Sizlere hizmet etmek devletimizin asli görevidir" diye konuştu.
“ŞEHİT AİLELERİ ve GAZİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral ise yaptığı açıklamada; “Devletin ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizin haklarının asla ödenemeyeceğini ifade eden Saral, şehit ve gazi aile ve yakınlarının devlete ve millete emanet olduğunu söyledi. Ancak bize şehitlerden bir emanet olarak kalan bütün şehit ailelerimiz ile gazilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her türlü sıkıntı ve sorunlarının giderilmesi için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz. Devletimizin imkânları kendilerinin hizmetindedir.” Dedi.
Kore Gazileri ise, ziyaretlerinden dolayı Kaymakam Yakuta’ya ve ziyarete gelen ilçe protokolüne teşekkür ederek, "Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Neye ihtiyacım varsa devletimiz karşılıyor. Ziyaretleriyle bizleri mutlu ettiler" dediler.