Ziyaret sırasında gazilerimiz ve aileleri ile bir süre sohbet eden Kaymakam Dr. Uzan, Belediye Başkan Vekili Aktaş ve beraberindekiler Gazilerimize Türk bayrağımızı hediye ettiler. Ziyarete Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan’ın yanı sıra Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Özer Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Mert Oğuztarhan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Merthan Çelikdağ, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Sal ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İsmet Bank katıldı.

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katılarak Kıbrıs Gazi olan İbrahim Yolcu’yu ve 2019 Aralık ayı başında Hatay'ın Amanos Dağları'nda arazi taraması yaparken terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu iki ayağını kaybeden Vakfıkebirli Gazimiz Astsubay Çavuş Emre Çalık’ı ve ailesini evlerinde ziyaret etti.

"SİZLER BU MEMLEKETTE EL ÜSTÜNDE TUTULACAK DEĞERLERİMİZSİNİZ"

Gazimiz Astsubay Çavuş Emre Çalık ve ailesiyle bir süre sohbet eden Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, "Sizler bizim onurumuz, gururumuzsunuz. Sizlerin fedakârlığı bizim güven içerisinde yaşamamız içindir. Bugün bizler, bu vatan topraklarında huzur ve emniyet içerisinde yaşıyorsak, bunu siz gazilerimize ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimize borçluyuz. Sizlere olan minnet borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz.  Sizler bu memlekette el üstünde tutulacak değerlerimizsiniz. Sizlere ve şehitlerimize minnet ve şükran borçluyuz. Her zaman sizlerin yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Rabbim, gazimize acil şifalar lütfeylesin, mükafat ikram eylesin. Bu vesile ile tüm aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalara diliyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik beraberliği için sınırlarımız içinde ve dışında büyük bir azim ve kararlılıkla terör örgütleriyle mücadele eden tüm kahraman askerlerimize, polisimize, jandarmamıza Allah kolaylıklar versin, her türlü kötülüklerden, hile ve tuzaklardan onları muhafaza eylesin.” dedi.