Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Tiyatro gurubu öğrenci İnsan Hakları Haftası nedeni ile hazırlamış oldukları tiyatroyu sahnelediler.



Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi, İnsan Hakları Haftasına yönelik hazırlamış olduğu tiyatro gösterisini Osman Tan Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine oynadı. 350 öğrencinin izlediği oyundan önce avukat Ozan Karagöz tarafından öğrencilere İnsan Haklarına yönelik konferans verildi. Büyük ilgiyle takip edilen ve soru cevap yöntemiyle bitirilen konferans öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Öğrenciler İnsan Hakları ve sorumluluklarına yönelik bir meslek elemanı tarafından bilgilendirilmiş olup aynı zamanda meslek tanıtımına yönelik bir çalışma niteliği ortaya koymuş oldu.
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu yaptığı açıklamada; “İlçe genelindeki okullarımızdaki öğrencilerle ortaya koyulan oyun öğrencilere hem haklarını hemde sorumluluklarını bilmeleri açısından farkındalık oluşturdu. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının ilk döneminde üçüncü oyununu sahneye koyan tiyatro ekibi hem akademik başarı hemde sosyal ve kültürel faaliyetlerin bir arada yürüdüğünün ve kültürel faaliyetlerin akademik başarının anahtarı olduğunu ortaya koymuştur. Bu anlamda öğrencilerimize, velilerimize ve eğitmenimiz Lale İskenderoğlu’na teşekkür ediyoruz dedi.