Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Vakfıkebir ilçesinde "Mercan Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Trabzon Valimiz İsmail Ustaoğlu eşi Şenay Ustaoğlu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca ‘Kadına karşı her türlü ayrımcılığı önlemek, kadının insan haklarını geliştirmek ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek" amacıyla 81 ilde oluşturulan  ‘Mercan Ormanları’ etkinliğine katıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, kadına karşı her türlü ayrımcılığı önlemek, kadının insan haklarını geliştirmek ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla 81 ilde oluşturulan ‘Mercan Ormanları’ fidan dikimi etkinliği Vakfıkebir ilçesinde gerçekleştirildi.

SEVGİ, MERHAMET VE FEDAKARLIKLARIYLA BİZLERE GÜÇ VERİYORLAR

Kadınlara gereken değerin verilmesi gerektiğinin altını çizen Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta şunları kaydetti: “Hem 8 Mart dolayısıyla hem de kadınlarımızı her zaman hatırladığımızı göstermemiz adına bu ormanı oluşturmak istedik. Bir ülkenin sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir geleceğinin olması için kadınlarımızın şiddetten uzak, saygı ve değer gördüğü bir hale getirmeliyiz. Ülkemizin geleceği ve sağlıklı nesiller yetiştirmek adına bunu yapmamız çok önemli dedi.”

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise şunları söyledi:“Kadınlarımızın, toplum içinde, çalışma hayatı içerisinde ve hayatın tüm alanlarında, her türlü ayrımcılıktan, şiddetten ve baskıdan uzak huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlamak devletimizin yanı sıra toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur”dedi. Mercan Ormanı projesi çerçevesinde tüm kadınlarımız adına Vakfıkebir İlçesi Yalıköy Mahallesinde Millet Bahçesinin yanında bulunan arazide fidan dikme etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Ustaoğlu, ” Yürütülen bu tür projeler İnşallah farkındalık oluşturarak, kadınlarımıza yönelik şiddet son bulur. Sevgi, merhamet ve fedakarlıklarıyla bizlere güç veren , ‘Anne’ olarak baş tacı ettiğimiz kadınlarımızın bir olumsuzluğa maruz kalması kabul edilecek bir şey değildir. Organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

‘Mercan Ormanları’ fidan etkinliğine Vali İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve eşi Kezban Alper, İl Jandarma Komutanı Orhan Sırma, Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet uzun, kadın kooperatifleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Düzenlenen etkinlikte “Bir Farkındayız, Ya Siz” yazılı pankart açılarak şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle çalışmaların devam edeceğine dikkat çekildi.