Vakfıkebir İlçesi Kemaliye Mahallesi Gülbaharhatun Caddesi üzerinde Sevda Eczanesi adı altında Eczacı Sevda Alkin tarafından yeni bir eczane vatandaşların hizmetine açıldı.



Vakfıkebir İlçesi Kemaliye Mahallesindeki açılış törenine İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Bölge Eczacılar Odası Başkanı Halit Hezkıl Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, STK Temsilcileri, Eczacılar, Muhtarlar ve davetliler katıldı.
Açılış Konuşmasını Trabzon Bölge Eczacılar Odası Başkanı Halit Hezkıl Uslu yaptı, “İlaca ve sağlığa son dokunan biz eczacılar olarak, böyle güzel eczanelerde hizmet vermekten mutluyuz. İnşallah genç eczacımız ile çalışma arkadaşları hastalıklara şifa olacak reçetelere vesile olan bir çalışma içerisinde olsunlar.  İlaç dozunda kullanılırsa şifadır  “ Dedi.
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmada, Vakfıkebir ilçesine yeni bir işletme kazandırdığı” için Ecz. Sevda Alkin’e teşekkür ederek yeni işletmenin hayırlı olması temennisinde bulundu.  Almış olduğu bu kararın kendisine, ailesine, Vakfıkebir’e ve memleketimize hayırlı olmasını diliyor, Rabbimin bol kazançlar nasip etmesini diliyorum" dedi.
Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ise, “Ecz. Sevda hanım bugüne kadar yapmış olduğu görevi kendi iş yerinde yapmaya ve ilçe halkına hizmet vermeye karar verdi. Sevda hanım ile birlikte inşallah ilçe halkı sağlığına daha fazla kavuşmuş olsun. Bilinçli ilaç kullanmak koşulu ile kendisine bol bereketli kazançlar dileyerek işyerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kurtula kesilerek yeni eczane hizmete açıldı.