Vakfıkebir Kaymakamlığı tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile Vakfıkebir MTAL Uygulama Otelinde düzenlenen yemeğe Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, İlçe Müftüsü Şükür Küçük, İlçe Emniyet Müdürü vekili Komiser Methan Çelikdağ, İlçe Jandarma Komutan vekili J. Üçvş. Serkan Salcı, Vakıf Müdürü İsmet Bank, Muharip Gaziler, şehit ve gazi aileleri katıldı.

“HER ZAMAN GAZİLERİMİZİN ve ŞEHİT YAKINLARIMIZIN EMRİNDEYİZ”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yemekte yaptığı selamlama konuşmasında; “Bugün gaziler günü için bir aradayız. Bu ortamı ve burada olmamıza vesile olan şehitlerimize yüce rabbimden rahmet diliyorum. Ahire de intikal eden gazilerimize de rahmetler diliyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlık ve huzurlu uzun ömürler rabbim nasip eylesin. Bizler bu topraklarda bu coğrafyada rahat oturuyorsak, bu akşam burada rahatça huzurlu bir şekilde yemeğimizi yiyebiliyor ve bir arada olabiliyorsak, canını hiçe sayarak fedakarca vatanı, bayrağı ve mukaddesat için mücadele eden bu şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Rabbim onlardan razı olsun. Bir yerel yönetici ve belediye başkanı olarak her zaman gazilerimizin, şehit yakınlarımızın emrindeyiz. Devletimizin ve kendi imkanlarımız ölçüsünde bütün taleplerini karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonrada görev süremiz içerisinde yine aynı şekilde sizlere hizmet etmek ve eksiklikleri gidermek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile yeni kaymakamımızda aramıza yeni katıldı. Ona da hoş geldiniz diyorum. İnşallah hayırlı hizmetleri el birliği içerisinde yerel yönetimler olarak Kaymakamlık ve Belediyemizle birlikte ilçemize kazandırmak için gayret göstereceğiz. Ayrıca yine sizlerinde hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Sayın Kaymakamımıza da ilçemizde başarılar diliyoruz. İnşallah sayın kaymakamımızla da uyum içerisinde başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum dedi.”

“BU GÜZEL İLÇEYE İNŞALLAH RABBİM HAYIRLI HİZMETLERDE BULUNMAYI BİZE NASİP EYLER”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ise yaptığı konuşmada; “Vakfıkebir ilçemizin sıradan bir ilçe olmadığını daha önceden aldığım bilgiler doğrultusunda biliyorum. Henüz ilçeye yeni gelmiş olmama rağmen özel aracımla ilçede dolaşırken bile ilçenin tarihi kokusunu hissedebiliyorsunuz. İlçeyi yaya olarak yürüyerekten gezmek istiyorum. İnşallah zaman içerisinde ilçeyi daha yakinen tanıma fırsatımız da olacak.  Güzel ve şirin bir ilçemiz. Anadolu’nun kadim ilçelerinden birisi. Bünyesinden 4 ilçe çıkartmış, her yönüyle başta ekmeği olmak üzere muazzam ve farklı bir ilçe olduğunu hissettiriyor. Bu güzel ilçeye İnşallah rabbim hayırlı hizmetlerde bulunmayı bizlere vesile kılarak nasip eylesin.  Değerli hemşerilerimiz, Tarihimizin her döneminde olduğu gibi bugün de vatan topraklarında birlik beraberlikle, huzur ve barış içerisinde özgürce yaşamamızı, cesaret ve sadakatle canını ortaya koyan gazilerimize borçluyuz. Biliyoruz ki; şehit ve gazi ailelerimiz de bunun gururun içindedir. Bizim milletimiz de istiklali ve istikbali uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin ailelerini ve yakınlarını her zaman baş tacı yapmıştır. Bizler de kamu görevlileri olarak daima onların yanında, onlarla el ele, birlik ve beraberlik içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Esasen bu topraklarda bugün özgürce yaşayanların, vatanına, milletine, bayrağına, ezanına ve tüm mukaddesatına bir halel gelmesini istemeyenlerin, şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine en azından bir minnet ve şükran borcu olduğunu düşünüyorum. Bizler devlet olarak, devletimizin şefkatli yüzünü siz değerli şehit aileleri ve yakınlarına, gazilerimize en üst seviyede göstermek ile mükellefiz. Bizler sizlerin emrindeyiz. Herhangi bir sorununuzda sizlere yarımcı olmak ve sorunlarınızın çözülmesi noktasında elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Şunu iyi bilin ki! samimiyetimizi sizlere hissettiririz. Bu anlamda kapımızın sizlere 24 saat açık olduğunu bilmenizi istiyoruz. Huzurumuzun, birliğimizin, beraberliğimizin sağlayıcısı ve teminatı olan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin saygıdeğer ailelerine sonsuz bir minnetle şükranlarımı sunuyorum. Yaşayan gazilerimize sağlık, mutluluk içinde bir hayat temenni ediyor; programımıza katılan tüm misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Program İlçe Müftüsü Şükür Küçük’ün yemek duasının ardından son buldu.