Vakfıkebir İlçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kamu yatırımlarına zarar verilmesi ilçe halkının tepkilerine neden oluyor. Vakfıkebir ilçesinde daha önceden Plaj içerinde bulunan kabin ve fıskiyelere, çocuk oyun gruplarına, parklarda bulunan oturak ve masalara, yürüyüş yolundaki kauçuklara, aydınlatma direkleri ve lambalarına ve en son olarak da tarihi iskelemizin korkuluklarına yapılan saldırılar sonucu zarar gören hizmetler ilçe halkı tarafından tepki ile karşılandı.  İlçe halkı verilen zarara tepki göstererek, “Vakfıkebir hepimizin. Unutulmamalıdır ki sosyal alanlarımıza, parklarımıza ve iskele korkuluklarına yapılanlar, sadece çalışanlara ve verilen emeğe değil tüm ilçemizde yaşayan insanların hakkına da yapılmış bir saldırıdır. Bu tür eylem içerisinde olanları kınıyoruz” ifadelerini kullandılar.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI, DEVLETİN ÇELİK BİLEĞİ, GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR TÜRK POLİS TEŞKİLATI, DEVLETİN ÇELİK BİLEĞİ, GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR

“VAKFIKEBİR İSKELESİ”

Tarihi Vakfıkebir iskele 1959 yılında 235 metre uzunluğunda inşa edildi. 1967 yılında Vakfıkebir Belediyesine devri gerçekleşti. Yapıldığı yıllarda Büyükliman ismine uygun olarak gemilerin yükleme boşaltma yaptığı liman olarak kullanıldı. 2006 yılında sahil yolunun geçmesi ile birlikte boyu kısılan tarihi iskele ilçe halkının gezdiği, balık tuttuğu ve nefes aldığı bir sosyal alan olarak Vakfıkebir’e hizmet etmeyi sürdürüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,  hizmetlerin bu hale getirilmesine anlam veremediklerini belirterek yapılanın bir kamu malına zarar vermenin dışında vatandaşların da tamamına verilmiş bir zarar olduğunu belirtti.

“VAKFIKEBİR HEPİMİZİN, YAPILANLARI KORUMAK DA HEPİMİZİN GÖREVİ”

Başkan Muhammet Balta yaptığı değerlendirmede; “Belediye olarak binlerce liralık maliyetlerle ilçemize kazandırdığımız yatırımların bu şekilde tahrip edilmesi sadece bizi değil tüm ilçe halkımızı üzmektedir. Kendini bilmez şuursuz kişi yada kişiler tarafından çok güzel bir şey yapıyorlarmış düşüncesiyle tahrip edilen hizmetlere tüm Vakfıkebir halkının sahip çıkması bizleri mutlu etmektedir. Bu hizmetler ilçe halkının parasıyla, devletimizin destekleriyle yapılıyor. Nitekim Hz. Peygamber efendimiz, Hayber savaşında elde edilen ve henüz taksim edilmemiş olan kamuya ait ganimetlerden bazı değersiz eşyayı alan, daha sonra da düşman tarafından öldürülen sahabenin, büyük bir günah işlediğini, bu günahtan dolayı şehit olmadığını belirtmiş ve cenaze namazına katılmamıştır. (Müslim) Kamu mallarını haksız yere almak, devlet mallarını talan etmek dinimizce de yasaklanmıştır” dedi.

Başkan Balta, “Vakfıkebir Belediyesi olarak bizlerin en büyük görevi, ilçede yaşayan her bir hemşehrimizin ihtiyaç duyduğu hizmeti vermek, vatandaşlarımızın rahatı ve mutluluğuna katkı sunmaktır. Bunu yaparken de tüm hizmetlerin, tesislerin, yapıların ve projelerin parasının da vatandaşlarımızın vergileriyle hayata geçtiği hassasiyetine büyük özen gösteriyoruz. Biz böylesine titiz bir tutum içerisindeyken ilçemize kazandırdığımız parklarımızın, tesislerimizin ve sosyal alanlarımızın kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar verilmesi, bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Zira söz konusu alan, eser ve tesislerin tamamı birer kamu malıdır ve tüm Vakfıkebirliye aittir. Hepimizin ortak malı olan bu hizmetlere yapılanlar sadece bizlerin çalışması ve emeğine değil, tüm hemşehrilerimizin hakkına da yapılmış bir saldırıdır. Vakfıkebir’in malı olan bu hizmetlere zarar verenlere karşı tüm hemşehrilerimizin duyarlılığına ve desteklerine ihtiyacımız var. Lütfen sosyal alanlarımıza zarar vermeyelim, temiz ve titiz kullanalım. Tarihi iskelemizin korkuluklarına yapılan bu zarar, belediyemiz tarafından karşılandı. Bu zararı yabanlar sadece belediyemizi değil İlçe Halkımızı da cezalandırdılar. Bu paralar hepimizin cebinden çıktı. Tarihi iskelemiz, ilçe halkımızın ve ilçemize gelen misafirlerimizin gezebildiği, hem balık tutmak hem de sosyal bir yaşam alanıdır. Lütfen bu tarihi iskelemize sahip çıkalım. Tarihimize ne kadar sahip çıkarsak, ilçemizde o kadar gelişir, büyür ve güzelleşir. Biz gereken tadilatı yaparak iskelemizde vatandaşlarımızın yaşayabilecekleri can güvenliğine karşı önlem sağladık. Bu kamu yatırımlarını koruyup kollamak yine bizlere ve ilçe halkımıza düşüyor dedi.”