Dünya sağlık haftası münasebetiyle Vakfıkebir Gençlik Merkezi tarafından Vakfıkebir sahilinde üye gençlerle birlikte sağlık yürüyüşü düzenledi.



Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğünün tertip ettiği sağlık yürüyüşü Gençlik merkezi önünden başladı Vakfıkebir Sahilinde son buldu.
Program ile ilgili kısa bir açıklama yapan Gençlişk merkezi Müdürü Mustafa Turupcu,, “2013-2019 yılları arasında Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıklı yaşam ve hareket yılı ilan edilmiş olup amacımız fiziksel aktivitenin sağlık açısından önemi konusunda farkındalık oluşturmaktır. Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgisiz ve yetersiz olması toplumda obizete, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için haftada 150 dakika yani haftanın en az 5 günü 30 dakikalık egzersiz yapmalıyız. Gençlerimize ve çevremize farkındalık oluşturmayı amaçladık. Herkese sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu. Düzenlenen etkinliğe üye öğrenciler katıldı.