Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam; Ramazan ayının, bolluk bereket ve paylaşmak anlamına geldiğini belirterek, Vakfıkebirlilerden Ramazan alışverişini yerel esnaftan yapmalarını istedi.

İhtiyaç sahiplerine yardımda bulunacak hayırseverlere Ramazan kolilerini yerel esnaftan hazırlatmaları çağrısında da bulunan Başkan Kadem Sağlam, “Ramazanın bereketini zor günler yaşayan esnafımızla paylaşalım” dedi.

Esnaf Odası Başkanı Kadem sağlam, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle yaptığı açıklamada, sabahın ilk ışıklarıyla dükkanını açıp sahura kadar hizmet veren, ülkemiz ekonomisinin en önemli ticari teşekkülünü oluşturan küçük esnafa toplumun tüm kesimlerinin sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Ramazan ayının bereketinin, koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan küçük esnafa can suyu olacağını kaydeden Başkan Sağlam, vatandaşlara Ramazan ayı alışverişlerini, ağırlıklı olarak ithal ürünlerin satıldığı, cari açığın körüklendiği AVM ve zincir marketlerden değil, yerel esnaftan yapmaları, ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtacak hayırseverlere de gıda kolilerini yerel esnaftan tedarik etmeleri çağrısında bulundu.

"ESNAF HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI"

Bakkal, manav, fırıncı, lokantacı, kasap başta olmak üzere gıda sektöründe faaliyet gösteren esnafın hazırlıklarını tamamlayarak Ramazan'ın gelmesini beklediklerini belirten Esnaf Odası Başkanı Kadem Sağlam, "Ramazan demek, bolluk bereket demek. İhtiyaç sahibinin gözetildiği, birlik ve beraberliğin en üst seviyeye çıktığı iftar sofraları için Ramazan alışverişine çıkacak vatandaşlar çarşı, pazara hareketlilik getirecek. Ramazan ayının bereketiyle birlikte piyasaların canlanması esnaflarımızın da yüzünü güldürecek" dedi.

Ramazan alışverişi için küçük esnafın tercih edilmesinin toplumsal dayanışmanın, kardeşliğin, huzur ve bütünlüğün de bir gereği olduğuna dikkati çeken Başkan Sağlam, "Gelin Ramazan ayının bereketini mahallemizin ışığı olan yerel esnafımızla paylaşalım. Paylaşalım ki mahallemizin ışığı sönmesin" şeklinde konuştu.

“MERDİVEN ALTI UYARISI”

Vatandaşları merdiven altı ürünlerden uzak durmaları konusunda da uyaran Başkan Kadem Sağlam, Ramazan alışverişi yapılırken hesaplı ürünle kalitesiz ürün arasındaki farkın ayırt edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Sağlam, hangi koşullarda üretildiği bilinmeyen, hijyenden uzak merdiven altı ürünlerin insan sağlığını tehdit ettiğine işaret ederek, “Piyasa fiyatının altında satılan ürünlere şüpheyle yaklaşılmalı. Bu ürünlerin genelde sağlıksız şartlarda ve merdiven altı üretim olduğu bilinmelidir. Virüs salgını nedeniyle daha dikkatli ve tedbirli olmamız gereken şu dönemde vatandaşlarımız alışveriş için, bildiği, güvendiği mahalle esnafını tercih etmelidir. Çünkü esnafımız kendi yiyip içmediği ürünü müşterisine satmaz” ifadelerini kullandı.