Büyükliman Postası Gazetemizi ziyaret ederek Haber Müdürümüz Sadık Aydın’a bir açıklama yapan Esnaf Odası Başkanı Kadem Sağlam, “Sağlıklı ve kaliteli kırtasiye ürünlerinin sadece kırtasiyecilerden alındığı asla unutulmamalıdır. Vakfıkebir’de de yeterince ihtiyaca cevap verecek kırtasiyeci esnafımız vardır” dedi.

PAZAR YERİMİZ İÇİN GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER ÜRETTİK PAZAR YERİMİZ İÇİN GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER ÜRETTİK

Yaz tatilinin ardından ara verilen eğitim-öğretimin 11 Eylül itibariyle başlaması ile birlikte öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının kırtasiyeci esnafından alınması gerektiğini belirten Başkan Sağlam, “Okulların açılmasına kısa bir zaman kala, ülke genelindeki öğrenci ve velilerde okul telaşı şimdiden başladı. Okul alışverişi yaparken her zamankinden daha dikkatli olunmalı. Öğrencilerin eğitimi için gerekli olan kitap, defter, kalem, silgi gibi her türlü kırtasiye malzemesinin hijyenik ve kaliteli olmasına özen gösterilmeli. Sezonluk olarak Uzak Doğu ülkelerinden getirdikleri kırtasiye ve okul kıyafeti satışı yapan, çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi cep ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürülmemeli” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINI HİÇE SAYAN FIRSATÇILARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLMEMELİ”

Eğitim-öğretim döneminin başlamasına günler kala vatandaşlar okul alışverişi için esnafın yolunu tutuyor. Özellikle marketler zinciri olan şirketlerde uygun fiyata satılan ürürlerle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Başkan Kadem Sağlam, vatandaşları uyardı. Başkan Sağlam, kırtasiye ürünlerinin sadece kırtasiyecilerden alınacağına vurgu yaparak, “Sadece okulların açıldığı dönemde Uzakdoğu ülkelerinden getirilerek kırtasiye ve okul kıyafeti satışı yapan, çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürülmemeli” dedi. Yeni eğitim-öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Vakfıkebir’de öğrenci velileri okul alışverişi için pazarın yolunu tuttu. Başkan Sağlam, sağlıklı ve kaliteli kırtasiye ürünlerinin sadece kırtasiyecilerden alınacağına dikkat çekerek, “Bu yıl tahminen sadece kırtasiye ve okul kıyafetleri için çok ciddi oranda harcamanın yapılacağı dikkate alınırsa pazarın büyüklüğünden dolayı çok sayıda sağlıksız ürünün piyasaya sürüleceğini de bilmemiz gerekmektedir. Sektörde şimdiden hareketlilik başladı. Çocuklarımız için özenerek alacağınız ürünler onların sağlığını tehdit etmemelidir. İthal ürünlerin menşeine ve markasına mutlaka dikkat edilmelidir. En önemlisi CE ve TSE uluslararası standart işaretleri aranmalı ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır. Kırtasiye ürünlerinin üzerinde "CE" işareti ve "EN71 standardına uygundur" ibaresinin bulunmasının önemine değindi.”

“SÜSÜNE DEĞİL İÇERİĞİNE DİKKAT EDİN”

Rengârenk ve süsleyerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanılmaması gerektiğini söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, “Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın sağlıklarını korumalıyız. Kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat edin. İnternet üzerinden yapılan reklâmlara ve yollarda eğreti tezgâhlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır. En önemlisi sadece okulların açıldığı dönemde Uzakdoğu ülkelerinden getirilerek kırtasiye ve okul kıyafeti satışı yapan, çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürülmemeli. Kırtasiye ürünlerini güvenilir ve tanıdığınız esnaflardan almayı ihmal etmeyin. Çünkü öğrencilerimizin okulda tüm gün temas halinde bulunduğu ve kullandığı defter, kalem, silgi, çanta vb. ürünlerin sağlıklı ve kaliteli olması gerekiyor. Merdiven altı kalitesiz ve çok ucuz ürünler çocuklarımızın sağlığını tehlikeye sokar” diye söyledi.