Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nde İhtidâ Merasimi düzenlendi.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’ne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini ifade eden Rus Asıllı "Elena Lavrova", Kelime-i Şehâdet getirerek Müslüman oldu ve "Aleyna" adını aldı.
İlçe müftülüğünde gerçekleşen ihtidâ merasiminde Müftü Hüseyin Köksal, Elena Lavrova'ya İslâm dini hakkında bilgiler verdi. Kur'an-ı Kerim tilâvetinin ardından Kelime-i Şehâdet getirerek Müslüman olan Rus asıllı ve 1989 doğumlu "Elena Lavrova","Aleyna" adını aldı.
İslâm’ın mükemmel, en iyi ve nihâî din olduğunu araştırma yoluyla öğrendiğini, özgür ve bağımsız iradesiyle Müslüman olmaya karar verdiğini açıklayan Aleyna Lavrova'ya, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Meâlli Kur’an-ı Kerim ve İslâm İlmihâli ile İslâm Dinini İngilizce olarak da öğrenebileceği kitap hediye etti.
Daha önce Hıristiyanlığa mensup olup dili İngilizce olan, Türkçeyi de anlayabilen ve az da olsa konuşabilen Aleyna Lavrova için düzenlenen ihtidâ merasimine, Murakıp Ömer Çınar, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Hakan Günaydın ve İmam Hatip İsmet Kukul da şahitlik ettiler.