Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda “Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi” yenilendi.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında belge zorunluluğu olacak olan okul taşıtları rehber hizmeti personelinin eğitimleri devam ediyor.  Yeni dönemde zorunlu olması nedeni ile 30 saatlik eğitime alınan kursiyerler, çalışanların iş sağlığı güvenliği, Trafik Sistemi ve Trafik Güvenliği, İletişim, Yolcu indirme ve bindirme kuralları konularında eğitime tabi tutuldular. 4 eğitimcinin görev aldığı kursta iletişim alanında Alper Mumcu, İş Sağlığı alanında Zeki Salimoğlu, Trafik Sistemi ve Güvenliği alanında Mustafa Dal, Yolcu İndirme ve Bindirme kuralları alanında Ömer Haliloğlu tarafından eğitim verilmektedir.
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Birol Yüksek kurs ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Bu programla servis rehber personeli; öğrencilere hizmet verirken, öğrencilerin uymaları gereken trafik, güvenlik ve davranış kurallarına ilişkin de bilgi ve becerilerin kazandırılmasını amaçlanmaktadır. Kurs programına katılan bireylerden, olumsuz davranışlarını ortadan kaldırmaları, öğrencilere örnek olabilecek olumlu tutum ve davranış geliştirilmeleri beklenmektedir. Öğrenme süreçlerinde anlatım, soru-cevap, yaparak ve yaşayarak öğrenme yöntemlerinin yanında, bireylerin düşünmelerini, araştırmalarını, sorun çözmelerini ve edindikleri bilgi ve beceriyi yeniden yapılandırıp hayata geçirmelerini destekleyen, eğlenerek öğreten bireysel öğrenme yöntem ve teknikleri uygulanır. Kurs Programı, Millî Eğitim Bakanlığında görevli uzman, alan öğretmenleri ve alan uzmanları ile iş birliği içinde hazırlanmıştır. Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya yaygın eğitim kurumlarının uygun görmesi halinde, diğer kurumlarca açılan ve eğitim öğretime uygun ortamlarda uygulanır. Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi Kurs Programı’nın amaçları, içeriği ve kazanımları yoluyla kursa katılan bireylere aşağıdaki tabloda verilen değerlerin kazandırılması ve bu yolla bireylerin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Varoluşun 5 boyutu olan, İletişim Öğeleri, Kişiler arası sağlıklı iletişim, Çocuk ile iletişim, İletişimde dikkat ve ön yargı, iletişimde jest ve mimiklerin önemi kursiyerlere kavratılmıştır dedi.”
Yeni dönem itibari ile bu belgeye sahip olmayanların görev alamayacağı, gerek duyulduğunda eğitimlerin tekrarlanacağı ifade edildi. Eğitime alınacak olan kişilerde aranan şartlar ise 22 yaşını tamamlamış ve en az lise mezunu olmak şartları aranmaktadır.