"Vakfıkebir’e hayırlı olsun"
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Vakfıkebir Yalıköy Mahalle sahilinde yapılacak olan Ekmek Temalı Millet Bahçesi Projesi için süreç başladı.



Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “İlçemize çok önemli bir yatırım daha kazandırıyoruz. Yalıköy Mahallemiz Sahiline yaklaşık olarak 35 bin metrekarelik bir alana, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Ekmek Temalı Millet Bahçesi yapılacaktır. Parkın yapımına bu yıl içerisinde başlanılacak. Bu önemli yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a, şahsım ve ilçe halkımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
BELEDİYEMİZE RESMİ YAZI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından Belediyeye gönderilen bilgilendirme yazısında, “Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından 13/12/2018 tarihinde kamuoyunun bilgisine sunulan ”İkinci 100 günlük İcraat Programı” çerçevesinde, daha önce çalışmalarına başlanılan Millet Bahçelerinin 81 ilimizde yaygınlaştırılmasına yönelik görev Bakanlığımıza verilmiştir. Bu kapsamda Trabzon ili, Vakfıkebir İlçesinde yer alan, sınırları yazımız eki krokide işaretli alanın Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi uygun görülmüş olup, söz konusu çalışmaya ilişkin iş ve işlemlerin TOKİ Başkanlığı tarafından yürütülmesi hususunda, bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim” denildi.