Vakfıkebir’de özel öğrencilerin hem eğitim alması hem de meslek öğrenebilmeleri amacıyla eğitim yapan Vakfıkebir İMKB MTAL Özel Eğitim Meslek Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencileri düzenlenen etkinliklerle Cumhuriyetin ilanının 98. Yılını ve Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladılar. Okul öğretmenlerinin özel öğrenciler ile beraber hazırladıkları program büyük ilgi gördü. Vakfıkebir’de meslek eğitimi alanında marka olma hedefine emin adımlarla ilerleyen İMKB MTAL Özel Eğitim Meslek Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Okul bahçesinde yapılan etkinliğe ellerinde Türk bayrakları ile katılan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları gösterileri sundu. Ellerinde Türk bayrakları ile şarkılar da söyleyen öğrenciler, Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Okul Müdürü Sezgin Özdin yaptığı konuşmada, Katılımcıların ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, “Özel Eğitim Meslek Lisesi olarak, manevi değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiş bir kurumuz. Vatanına, milletine, bayrağına saygısı olan nesillerin her önemli günün, bayramın bilinciyle yetişebilmesi, öğrendiklerini uygulayabilen ve gelecek kuşaklara aktarabilen birer birey olarak görmek hepimizin tatlı onuru olacaktır. Bu özel ve güzel programı hazırlayan ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“CUMHURİYET BAYRAMI HEPİMİZE KUTLU OLSUN”

Okulun Öğretmenlerinde Haydar Çoban ise yaptığı konuşmasında, “Küçücük yüreklerde kocaman sevgi barındıran geleceğimizin emanetçileri çocuklarımız ile okulumuzda tüm coşkumuzla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyeti Devleti) onlara bırakacağım ve gözüm arkamda olmayacak’ sözünün çocuklarımızın gözlerindeki ışığı gördükçe ne kadar gerçek olduğunu anlamanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi anlamak ve iyi anlatmak hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

Özel Eğitim öğrencilerinin hazırladığı bayram kutlaması çok renkli görüntülere sahne oldu. Müzik Öğretmeni Ufuk Ongun'un hazırladığı öğretmen ve öğrenci koroları izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Şiirler, solo türküler ve orotoryo ile dolu dolu hazırlanan programa büyük ilgi gördü. Programa, Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref İçoğlu, Okul Müdürleri ve veliler iştirak etti.