2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel eğitim sınıfı öğrencilerinin hazırladığı yılsonu sergisi göz kamaştırdı.



Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel eğitim sınıfı öğrencilerinin hazırladığı yılsonu sergisi Fol deresi üzerindeki Kamelyalarda açılan stantlarda sergilendi. Serginin açılış törenine İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta'nın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu yaptı.


"EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK TEK BİR FERT YOKTUR."
Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu; "Bu gün burada, özel gençlerimizin 2017-2018 öğretim yılı içerisinde atölyelerimizde yaptıkları çalışmalardan ve ürettikleri ürünlerden oluşan yılsonu sergisini açıyor olmanın tatlı heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler okul olarak, gençlerimize balık vermek yerine onlara balık tutmayı öğretme gayretindeyiz. Bu nedenle, bu özel öğrencilerimizin önündeki engelleri kaldırarak, onları hayata en iyi şekilde hazırlamak ve meslek sahibi olmalarını önemsiyoruz. Gençlerimiz aldıkları bu mesleki eğitim sayesinde bugün bu güzel ürünleri ortaya çıkarmış ve takdirlerinize sunulmuştur. Gençlerimizi yürekten kutluyorum. Öte yandan, gençlerimiz bu güzel ürünleri üretirken onların başında bütün zorluklara göğüs gererek rehberlik eden ve yorulmak bilmeyen öğretmenlerimize özellikle teşekkür ediyorum" sergimiz Mobilya Dekorasyon, Giyim Üretim Teknolojisi, El sanatları, görsel sanatlar olmak üzere dört farklı alandan oluşmaktadır. Atatürk'ün dediği gibi eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur. Dünya'ya gelmiş, yaşam hakkı olan herkesin aynı zamanda eğitim hakkının da olduğunu düşünüyoruz. Özel eğitim öğrencilerimizin hayata hazırlanmaları, meslek edinmeleri konusunda Bizlerden desteğini esirgemeyen başta ilçe Kaymakamımız Mesut Yakuta'ya, Belediye Başkanımız Muhammet Balta'ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Samim Aksoy'a ve Serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Dedi.
Serginin açılış kartelasının kesiminin ardından gezilen sergide yapılan ürünler davetlilerden tam not aldı.