3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Vakfıkebir Gençlik Merkezinde Merkez Müdürü Mustafa Turupcu tarafından organize edilen engelliler için bir kahvaltı programı düzenlendi.



Kahvaltıya, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Civil, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu katıldılar.
"EN ÖZEL KAHVALTI"
Öğrencilerle sohbet ederek yakın ve sıcak ilgi gösteren Kaymakam Mesut Yakuta ve Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptıkları açıklamada şunları söylediler;  “Öğrencilerle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Özel eğitim veren okulların sürekli sosyal aktivite yaparak öğrencilere farklı ortamlar, toplumla kaynaşma, sosyal olma yönlerinin arttırılması açısından etkinlikler düzenlemelerinin önemli olduğunu belirttiler. Özel gereksinime sahip bireylerin içinde yaşadığı çevre, kültür, sosyal ve toplumsal hayatın anlayışlı, hoşgörülü ve davranış açısından olumlu yaklaşılması, bu kişileri pozitif yönde etkileyecektir. Toplumun bu bireylere karşı daha duyarlı olmalarını sağlayacaktır. Özel eğitim gerektiren bireylerin çevresiyle iyi ilişkiler kurması, onların sosyal aktivitelerde bulunması yönüyle de apayrı bir önem ifade etmektedir” dediler.