“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Öğretim öğrencileri tarafından program düzenlendi.



3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel eğitim sınıfı öğrencileri tarafından Vakfıkebir Fen Lisesi Salonunda bir program düzenlendi. Programı Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, daire amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar izlediler.
"ENGELLİ BİREYLERE KARŞI HER ZAMAN ANLAYIŞLI VE YARDIMSEVER OLMALIYIZ."
Vakfıkebir Fen Lisesi Konferans Salonunda yapılan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Öğretmen Ezgi Kılıç günün anlamına ilişkin yaptığı konuşmasında; "Günlük yaşamımızda engelli bireyleri çoğumuz görmüşüzdür. Kimi zaman elindeki beyaz bastonuyla yürüyen, kimi zaman söylemek istediğini işaretle anlatmaya çalışanlar, kimi zamanda tekerlekli sandalye ile karşısına çıkan engelleri aşmaya çalışan bireyleri hep görmüşüzdür. Hatta bazı bireyler engelli olarak dünyaya gelmekte bazıları da sonradan başlarına gelen olaylarla engelli olmaktalar. Her ne şekilde olursa olsun bireyler engelli olarak yaşamını sürdüre bilmesi çok zordur. Onların çektiği sıkıntılar yetmezmiş gibi bazı kişilerin düşüncesiz ve sorumsuz davranışları onları kırmakta ve üzmektedir. Engelli bireylere karşı her zaman anlayışlı ve yardımsever olmalıyız. Engelli bireylerin hayatlarını zorlaştırma yerine kolaylaştırmalı ve onları topluma kandırmalıyız. Onlara elimizi uzatmalı, onları korumalı ve onlardan kaçmamalıyız. Kendimize  “acaba eğitim görüyorlar mı? Diye sorular sormalıyız. Sosyal alanların düzenlenmesi, kendilerine uygun işlerin verilmesi, onların haklarının çiğnenmemesi gibi konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Biz göremeyenlere göz, duymayanlara kulak, yürüyemeyenlere ayak olmalıyız dedi."
"HER SAĞLIKLI İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR."
Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ise yaptığı konuşmasında; " Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımıza destek olmak, hizmetlerinde bulunmak her şeyden önce bir gönül işidir. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, seslerini daha çok duymak, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, toplumsal bağlarımızı kuvvetlendirmek ve gönül köprüleri tesis etmek adına son derece önem arz etmektedir. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına, hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli vatandaşlarımızın bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Burada bu çocuklarımızın göstermiş oldukları performans taktire şayandır.  Onların ihtiyaçları ve sağlıkları için seferber olan ailelerini ayrıca eğitimleri ile yakından ilgilenen öğretmenlerini kutluyor teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum" dedi.
         Şiirlerin ardından Temeli ve Fadime’siyle, efesiyle, yörüğüyle yedi bölge folklor gösterisinin ardından müzik dinletisi, yönetmenliğini özel öğrenim öğretmeni İsmail Altuntaş’ın yaptığı ve bir öğrencinin hayallerinin gerçekleştiği “Artı 1” adlı kısa film gösterisinden sonra öğrencilerin mehteran gösterisiyle sona erdi.