28 Temmuz 2020 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirilen Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi Altyapı Yapım işi ihalesi sonucunda ihaleyi alan Üç-Yaz İnşaat firması ile altyapı yapım sözleşmesi imzalandı.



Vakfıkebir Belediyesinde noter huzurunda düzenlenen imza törenine Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Belediye BaşkanVekili Özer Aktaş, Vakfıkebir OSB Müdürü Duygu Sağlam, Vakfıkebir OSB Yönetim Kurulu Üyesi Enver İskenderoğlu ve ihaleyi kazanan Üç - Yaz İnşaat Firması yetkilileri katıldılar.
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Organize Sanayi Bölgemizin 20 Mayıs 2020 tarihi itibariyle yeni yolunun ihale süreci tamamlanarak ilgili firma ile sözleşmesi imzalanmıştı. OSB’mizin faaliyete geçebilmesi için büyük önem taşıyan, altyapı projesinin ihalesi 28 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da yapmıştık. Bugün ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalayarak yapım sürecini başlattık. Altyapı ihalesi kapsamında; OSB alanı içerisindeki yollar, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve Telekom altyapı şebekesine ait inşaat işlerinin yapımı gerçekleştirilecek. Ayrıca elektrik yapım işi ihalesi altyapı %50 seviyeye gelince yapılacak. İlçemize yöremize hayırlı olsun.    Böyle önemli bir yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, bir önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’na, AK Parti Trabzon Milletvekillerimiz Adnan Günnar’a, Bahar Ayvazoğlu’na, Salih Cora’ya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdülkadir Uraloğlu'na ve Bölge Müdürlerimize, Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Sayın Ramazan Yıldırım’a, Ticaret Sanayi Odamızın Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. OSB’miz için geçmişten günümüze emek veren tüm Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, siyasetçilerimize ve katkısı olan herkese şahsım ve ilçem adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.