Vakfıkebir İlçesinde, İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Gençlik Koordinatörlüğü işbirliğiyle ortaokul ve lisede öğrenim gören kız öğrencilere yönelik 'Gençlik Buluşması' tertip edildi.



Merkez Yavuz Sultan Selim Camii'nin altındaki Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde yapılan tanışma ve kaynaşma buluşması İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın konuşmasıyla başladı.
İlçe Müftüsü Köksal burada yaptığı konuşmasında; "Çocuklarımızı, gençlerimizi bir arada görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; hepiniz bizim çocuklarımızsınız. Hiç birinizin kendi çocuklarımızdan daha az değerli olduğunuzu düşünmüyoruz. Bütün bu hizmetlerin, koşuşturmaların asıl nedeni de budur. Sadece bir ölçü olsun diye söylüyorum; görmüş olduğunuz bu mekânın maliyeti 30 bin liradır, gençlerimize, çocuklarımıza fedâ olsun. Bundan sonraki işlerinin (diğer bölümlerinin) tamamlanması için gayret ediyoruz. Tüm bu gayretimiz çocuklarımız için geleceğimiz için; yani sizin için. Cami merkezli toplanma merkezi yapıyoruz ki Müslümanlar toplanmayı, birlik olmayı, birlikte olmayı, vahdeti camide gerçekleştirsin. Müslüman caminin dışında bir araya gelmeyi öğrenemez, camide ancak öğrenebilir. Hz. Peygamber (s.a.s) Efendimizin Medine'ye hicret ettiğinde evvela mescid yapmış olmasının nedeni, toplanmanın, vahdetin camide gerçekleşmesi gerektiğine dair hassasiyetinden kaynaklanıyor. Bugün yaşadığımız toplumda camiyle özdeş bir kültür her geçen gün değerini yitiriyor. Müslüman cami eksenli düşünemiyor, bir araya gelemiyor. Başkasının sevincine ortak olduğumuz düğündeki kalabalık da camideki kalabalık da önemsenmeli ama cami bir adım önde olmalı. Dünya hayatında yaptığımız iyiliklerin, güzelliklerin bir karşılığının olmasını istiyorsak, katlandığımız sorunların bize Yüce Allah'tan bir karşılık (sevap-mükâfat) olarak dönmesini istiyorsak dinin asıl temsilcisi olan peygambere uymakla kendimizi mükellef hissetmeliyiz. Onun için, şunu söylemek istiyorum; derdimiz çocuklarımız, geleceğimiz. Geleceğimizi inşâ etmek, nesillerimize sahip çıkmak sorumluluk mevkiinde bulunan herkesin görevidir. Bizler de bu sorumluluğumuzun gereği olarak çalışıyor, gayret ediyoruz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu buluşmayı düzenleyen hoca hanımlara teşekkür ediyorum." dedi.
Müftü Köksal’ın Programdan ayrılmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle devam eden program Vaiz Hatice Semiz’in öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşiyle devam etti. Sonrasında ikramlar eşliğinde, öğrenciler müftülükte görev yapan Kur’an kursu öğreticileriyle tanışıp sohbet ettiler. Program yapılan dua ile son buldu.