23 Şubat 2018 tarihinde kurulan dernek sosyal ve kültürel onlarca faaliyete imza atarak yardımlaşa ve dayanışmayı ön planda tutuyor. Düzlük Mahallesi Sosyal Yardımlaşa Derneği Başkanı Yakup Esmer yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada; “Kuruluş amacımız şehirleşmenin artması ile yalnızlaşan, köklerimizin var olduğu topraklarımızda yaşayan insanlarımızın sosyal yapısını, daha da geliştirerek, toplumumuza hem renk, hem hareket, hem de katkı sunmaktır. Hayalimiz ise halkımızın önce insani ilişkilerini pekiştirip artırarak daha da değerli kılmaktır.

Çalışmalarımızı dernek yönetimi, muhtarlık ve imam ile birlikte istişareyle yürütüp hayata geçiriyoruz. Biz sadece devletten beklemiyoruz çalışmalarımız ile ön araştırmaları yapıp devlete ve gerekir ise belediyeye destek oluyoruz. Böylece bu kurumlarında yükünü paylaşmış oluyoruz.

4 YILDA YAPILAN HİZMETLER

Kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen 4 yılda yaptığımız çalışmaları ana başlıklar halinde şöyle özetleyebiliriz; Mahalle merkezimizde çay ocağı oluşturduk, bu alanda ramazan da ve cenazeler de gelen misafirlere ücretsiz içecek ikramı yapıyoruz. Mahallemizde yardıma muhtaç kişiler için araştırma yaparak onlar için yönlendirme yapıyoruz. Hane, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Derneğimiz de halkımız ile aylık toplantılar düzenliyoruz. Kimsesiz olan bir teyzemizi huzur ve bakım evine yerleştirip oradan takibini yapıyoruz. Cami önü kamelyaları ve musalla alanını yeniledik. Camimizin iç ve dış ses sistemlerini yeniledik. Gasilhanemizi aktif hale getirdik. Mahallemiz için güvenlik kameraları temin ettik. Kızılay’a mahallemizde 2 kez kan bağışı yaptık. Ramazan ayında ve yıl içinde ihtiyaçlı hanelere gıda ve yakacak yardımları yaptık. Düğün ve cenazeler için sandalye temininde bulunuyoruz. 

HEYECANLA ÇALIŞIYORUZ

Bu çalışmalarımız ile sadece mahallemize değil çevre mahallelere de örnek olarak katkı sunmayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımızı heyecanla ve mutluluk içerisinde gerçekleştiriyoruz. Mahallemizin her noktasına ve her ferdine ayrım yapmadan dokunmaya ve istişare etmeye gayret ediyoruz. Ziyaretlerimiz ile azalan ilişkileri artırmak, mahalle halkımızın mahallemiz üzerine fikirlerini ve eleştirilerini not alıp çalışma yürütmek,  ziyaret edilen hanenin bir sıkıntısı veya bir derdi var ise mahremlik ilkesi gözetilerek bilgi edinmeyi hedefliyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarımız hakkında halkımızı bilgilendirmek için sosyal medya ağlarını aktif kullanıyoruz.  Tabi ki derneğimizin genç, zamanımızın kısıtlı, maddi imkanlarımız zaman zaman yetersiz oluşu yapmayı arzuladığımız bazı çalışmalarımızı tehir etmemize sebep olmaktadır. Yapılan tüm çalışmalarımızda mahalle halkımızın bizlere olan güvenini hissediyor, maddi ve manevi yılmaz desteğini alıyoruz. Bu minvalde yapmış olduğumuz çalışmalardan bizlerden desteğini esirgemeyen Vakfıkebir Kaymakamlığına, Vakfıkebir Belediyesine, mahallemizin iş adamlarına, esnafımıza ve mahallemiz halkımıza canı gönülden dernek yönetimi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.