Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi yaz kurslarından "Uygulamalı Tiyatro Kursu" öğrencileri ilk gösterilerini Vakfıkebir Gençlik Merkezi salonunda ilçe ortaokullarına sahnelemişlerdi.



İkinci oyun ise ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanıp oynandı. Vakfıkebir Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Konferans Salonunda iki seans olarak oynanan oyunu Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu öğrencilerinden yaklaşık 300 öğrenci izledi. Vakfıkebir İlçesindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin oynadığı tiyatro oyunu büyük beğeni aldı. Tiyatro oyununda Yunus Emre CİS, Elif ŞİRİN, Canan ÇALIŞ, Hilal Sare KÖROĞLU, Metin Görkem YAZICI, Sudenaz AYDIN, Ayşenaz ÇALIŞKAN, Kardelen KARDAL, Yunus KAMALİ, Aleyna ÖZ, oyuncu olarak rol aldılar. Yönetmenliğini Lale İSKENDEROĞLU’nun yaptığı oyun günümüz sorunlarına ışık tutmuştur.
Etkinliğe dair açıklamalarda bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa DALOĞLU; "Çocuğun akademik eğitimine devam ederken bir yandan da tiyatro eğitimi alması derslerinin önüne geçer mi diye bir yanılgı var. Koşullar nedeniyle maalesef ki, ebeveynler öncelikle çocuklarının iyi bir meslek sahibi olmasına odaklanıyorlar. İyi para kazansın, sigortası olsun vs. Çocuk daha çocukluğunu yaşamadan bu sorumlulukla yükleniyor. O yeterince tatmin ederse daha başarılı oluyor bilinenin aksine. Bizde ise bilinen yoldan gidildiği için kul eğitimi dışında her şey boş olarak algılanıyor. Çok yanlış! Çocuk kendisini sosyal anlamda kendini geliştirmeli. Birçok çocuk ilerideki hayatında patlama yaşıyor. Sıkılıyor ve bunu kendi hayatından, çevresindekilerden çıkarıyor. Bu tür olumlu etkiler dikkate alınarak ailelerin çocuklarını sosyal faaliyetlerde desteklemelerini öneriyorum. Halk Eğitimi Merkezi olarak her tür etkinlikte her yaş gurubu insanımızla beraberiz. Merkez olarak yaptığımız faaliyetler hem eğitici hemde geliştirici yönden faydalı faaliyetlerdir." Dedi.