Oku-Yorum isimli etwinning projesi devam ediyor. Dünyada ve ülkemizde öğretmen ve öğrencileri bir araya getiren etwinning portalı küresel salgın döneminde eğitime katkı sağlamaya devam ediyor.

Etwinning  portalı üzerinden farklı şehirlerden bir araya gelen öğretmenler, öğrencilerin okuma ve yorumlama yeteneğini geliştireceğine inandıkları Oku-Yorum projesini öğrencilerinin de desteğiyle başlattılar.

Vakfıkebir’de Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erşan Kalafatoğlu ve Çavuşlu Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emre Alkan tarafından yürütülen Oku-Yorum isimli etwinning projesi kapsamında, öğrenciler Nehir Yarar’a ait “Eyvah, Ödevim Var!” ve “Anlat Dede” adlı kitapları okudular. Daha sonra öğrenciler kitaplarla ilgili yazdıkları eleştiri yazılarını yazara ilettiler. Projenin bu ayki etkinliğinde son olarak öğrenciler, yazarla çevrimiçi söyleşi yaptılar. Okudukları kitabın yazarı ile tanışmak öğrenciler için farklı bir deneyim oldu, öğrenciler kitaplarla ilgili merak ettiği birçok soruyu yazara sorabilme fırsatı yakaladılar.