Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Kütüphane Haftası nedeniyle Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi' nde düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı. Okuma etkinliği programına Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref İçoğlu, Okul Müdürü Hayrettin Deniz ve öğrenciler katıldılar.

PAZAR YERİMİZ İÇİN GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER ÜRETTİK PAZAR YERİMİZ İÇİN GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER ÜRETTİK

“OKUMAK DEMEK MEDENİYET, GELİŞMEK, İLERLEMEK DEMEKTİR”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Burada Devletimizin yaptığı bu güzel okulda okuyorsunuz. İnşallah sizler okulu en iyi şekilde bitireceksiniz ve ülkemizi ihtiyaç duyduğu gerek ara eleman gerekse üniversiteden mühendis ve uzman olarak yine bu bölgemizde yada sanayi tesislerinde araştırma merkezlerinde görev alacaksınız. Bugün bir farkındalık programı ile dikkatleri bu konu üzerine çekmek istedik. Kitap okuma konusu toplumların gelişmişlik seviyesi ile paralel ilerliyor. Gelişmemiş toplumlarda maalesef kitap okuma alışkanlıkları zayıf. Gelişmiş toplumlara baktığımızda okuma alışkanlığının çok yüksek olduğunu, bundan dolayı bilgi ve teknolojinin çok geliştiğini görüyoruz. Gelişmenin, kalkınmanın, daha iyi hayat standardına ulaşmanın başka yolu yok.

“SÖZ SAHİBİ OLACAKSINIZ”

Mutlaka çok kitap okuyun hatta çok da şiir okuyun. Şiir okumanın da insan üzerinde ayrı bir yararı vardır. Kitap ve şiir okuyarak ifade kabiliyetinizi, muhakeme gücünüzü geliştirin. Maalesef kitap okuma alışkanlığını hala kazanamadık. Kitap okumak için herhangi bir yer veya mekâna gerek yoktur. Yani kitap boş zamanlarda okunacak bir şey değil. Kitap okumak için mutlaka ayrı bir zaman ayırmak da gerekmez. Bununla birlikte günün belirli bir zamanını kitap okumak için ayırabiliriz. Artık internet ortamında da sevdiğiniz kitapları bulabilir ve okuyabilirsiniz. Çünkü okumak demek medeniyet, gelişmek, ilerlemek demektir. Bir taraftan derslerinize çalışın, bir taraftan da genel kültür ve kişisel gelişim kitapları okuyun. İnşallah ülkemizin yönetiminde hepiniz ileride söz sahibi olacaksınız. Bizim bütün amacımız sizleri okumaya teşvik ederek okuma kültürünü geliştirmek, bilgilerinizi arttırmak ve belirlediğiniz hedeflere en doğru şekilde ilerlemenizi sağlamaktır. Sizlere sürekli kitap okumayı öneriyor, derslerinizde, sınavlarınızda ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu vesileyle sizleri ve tüm vatandaşlarımızı da okumaya davet ediyorum” dedi.