Vakfıkebir İlçesi Büyükliman Mahallesi Öğretmenevleri sitesinde yaşayan site sakinleri örnek bir davranış sergilediler ve Hazreti Mevlana'nın ölüm yıl dönümü münasebeti ile hem hazreti Mevlana'yı anma hemde şehitler ve ebediyete intikal eden yakınları için Mevlüt okutarak dua ettiler.



Vakfıkebir İlçesi Büyükliman Mahallesi Öğretmenevleri sitesinde yaşayan site sakinleri örnek bir davranışa daha imza atarak hazreti Mevlana'nın ölüm yıl dönümü vesilesi ile hem şehitlerimiz hemde ebediyete intikal eden aile büyükleri için mevlit okutarak dua ettiler.
Öğretmenevleri sitesi yönetim kurulu başkanı Ali Yavuz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi. Bugün Mevlânâ´nın aşkların en büyüğüne, Hakkın rahmetine kavuştuğu gündür. "Mevlânâ´nın ölüm gününe, gelin gecesi manasına gelen "Şeb"i Arus Günü" denir. Bizlerde site sakinleri olarak hem Hazret-i Mevlana'yı anmak hemde bu vesile ile şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden büyüklerimiz için mevlit-i şerif okutarak dua edelim dedik. Site sakinleri olarak sosyal aktivasyonlarımıza bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Bu sosyal etkinliklerimizi gelenek haline getirerek devam ettirmeyi hedefliyoruz. Her yıl gelenek haline getirdiğimiz site sakinleri ile iftar organizasyonlarımıza bir yenisini daha ekleyerek faaliyetlerimize devam ediyoruz dedi."