Atatürk Ortaokulu, Öğrencilerini NASA (National Aeronautics and Space Administration) (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) ile canlı olarak bağlantı kurmaları heyecan yarattı.



Atatürk Ortaokulu öğrencileri NASA Türk bilim adamı Astronomi ve uzay bilimci Umut Yıldız  ile görüntülü konferans yaptı. Fen ve Teknoloji Öğretmeni Adem Albayrak'ın  girişimi ile gerçekleşen görüntülü konferansa Türkiye’den 4 ortaokul ve 4 üniversite katıldı.


 
Uzay ve bilim alanında konferans verildikten sonra Türk bilim adamı Umut Yıldız öğrencilerden soru aldı. Okulumuz öğrencilerinden ilginç ve düşündürücü sorular alan Yıldız şaşkınlığı saklayamadı. Öğrencilerin ilgi ve alakasından çok memnun olduğunu belirterek konferansı sonlandırdı.
 
Okul Müdürü Mehmet Akif Sarıyıldız telekonferansın gerçekleşmesinde katkıda bulunanlara teşekkür ederek şunları söyledi ; “ Okulumuzda böyle bir etkinliğin yapılması beni çok mutlu etti. Öğrencilerin ilgisi tek tek gözlerinden okunuyordu. Öğrencilerimizin sordukları sorulardan şunu farkettimki gelecek çok daha güzel olacak. Teknik olarak oldukça çok uğraş verdik ama sonucun verimli olması bizleri sevindirdi. Bu konferansın kıtalar ötesinden okulumuza gelmesini sağlayan öğretmen arkadaşım Adem Albayrak’a çok teşekkür ederim. Emeği geçen tüm kadromuza müteşekkirim.” dedi.
 
Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda bu tür etkinlikleri yapmak için Türk Kızılayı tarafından "Robodik Kodlama” sınıfına 15 Bilgisayar hediye edilmişti.
 
Umut YILDIZ kimdir?
 
1980 doğumlu olan Umut YILDIZ, Ankara Üniversitesinde Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünü bitirdikten sonra Hollanda´nın Groningen Üniversitesi´nde yüksek lisans eğitimini tamamlamış, Leiden Üniversitesi´nde de astrofizik alanında doktorasını yapmıştır.